Follow me 'INSTAGRAM"

Monday, December 27, 2010

Outdoor Photoshoot


Sangat lah lama sudah ada niat di hati mau tangkap gambar bersama Epoi n Qaseh.
Tapi memandangkan masa tidak mengizinkan jadinya tertangguh sudah niatku itu.
Namun semlm apa yang di hajatkan sudah pon tercapai.
Dan pada tanggal 26 Disember 2010 keluarga kecil kami pon menuju ke Pantai Kelanang di Morib untuk sesi bergambar seperti yang di rancang.
Ya, aku juga turut menggunakan khidmat adek Nurul iaitu Bani. Setelah melihat promosi yang di jalankan dah juga hasilnya di blog Nurul dan Dayu bertambah-tambah teruja lah aku.

Mula-mula jika ikut perancangan mau buat di Putrajaya saja, maklumlah aku ni tak tau sgt tempat-tempat cantik. Namun apabila Nurul mencadangkan untuk kami shoot di Pantai Kelanang aku jadik teruja. Wah mesti best. Terus tidak sabar.

Kami tiba di pantai kelanang dalam tengah hari. Sebaik sahaja tiba kali tak terus bergambar, berjalan dulu memandangkan air tengah pasang masa itu. Demi untuk mendapatkan view yang cantik aku sanggup menunggu okeh. Lagipun kami belum pernah tiba di situ haruslah kami bejalan dahulukan sementara menunggu waktu bergambar yang sesuai.

Sepanjang photoshoot berjalan Qaseh ada juga meragam. Maklumlah cuaca panas. Pada awalnya mood Qaseh ok dan bila sudah di saat akhir Qaseh sudah mula meragam. Mungkin kepanasan dan juga kelaparan. Tapi waktu itu sudah banyak gambar yang di ambil. Aku mmg puas hati dgn khidmat yang di berikan kan oleh Bani dan juga Nurul. Jadi mahu lihat hasilnya?Buat masa ini hanya 2 keping sahaja copy yang aku ada itupon aku cilok dari FB Bani. nak tggu hasil sepenuhnya kenalah tunggu ya. Aku pon sangat tidak sabar melihat.



Siyes baru melihat dua hasil yang di berikan aku sudah teruja. Wah tak sabar mau melihat yang lain. Buat Bani dan Nurul saya sangat berterima kasih dengan anda berdua. Khidmat yang diberikan mmg best. Bani juga sangat kreatif.
Dan ini pula gambar yang di ambil oleh Epoi. 

P/S : Bagi sesiapa yang memerlukan khidmat photographer mmg aku rekemenkan Bani ni. Kalo berminat leh lah contact Nurul ye.








My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, December 8, 2010

Perasaan Tertekan dan Masih Mencari


Kalo ikutkan tahun dpn aku dah buleh bergembire dah.
Tapi tahle perkabaran yang aku terima 2 minggu lepas buat aku jadik tertekan jadik tak de mood.
Hai la. Mungkin dugaan buat aku kot.
Bak kate Epoi aku perlu bersabar.

Tapi perkabaran 2 mggu lalu buat aku ase sedey.
Hati aku jadi tak sedap.

Dan skang aku sedang ligat mencari taska / pengasuh area putrajaya ni.
Kat umah aku bukan takde yang ngasuh tapi jage sampey 7 org anak, tak sanggup aku nak letakkan Qaseh kat ctu.
Siyes aku sgt tetekan sekarang.
Sape yg ade info tntg mane2 taska / pengasuh yang ok area putrajaya ni sila infom aku ok.
TQ
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Thursday, November 25, 2010

Qaseh @ Lumut


Ha, baru berkesempatan aku nak letak gambo mase kat teluk Batek n Taman Munyet ritu.
Dok betangguh ajo, mane tak lambat.
Ekceli, aku bukan pegi melancong ke hape, sbbnye Lumut ni dekat jek ngan umah ku.
Kire Lumut ni tempat wajib bagi aku n Epoi dating mase dok becinte dulu lah.

Tak plan pon nak g bejalan ke Lumut pon sebenonyer.
Tapi disebabkan sepupu aku datang umah n die ajak bejalan jadinye aku cakap 'Lumut jom'
Destinasi petame yg kami pegi adalah Jeti Marina.
Tapi tak turun pon sbbnye plan nak g Pangkor dan mase sgt suntuk jadik terpaksalah batalkan niat tu.
Tak pe ye Qaseh nnt kite pegi ngan Papa okeh.

Dan kemudiannya kami menuju ke Teluk Batek.
Saje je pon ambik hangin.
Yo la, slalu org pegi Telok Batik ni pegi bekelah ke hape ke. Aku lak g jejalan je.
Tak po lah dah name pon kampong halaman, anytime leh pegi.
Lagi pon tak best kalo pegi Teluk Batik tak mandi manda kan.
Dah beranak kecik ni camne lah gaye nye aku nak mandi kan. Cian Qaseh.

Memule sepupu aku ajak naik Banana Bot.
What? gile hape? Mane aku nak letak anak aku ni.
di sebab kan Qaseh ade bersama jadiknya jalan-jalan carik pasal makan angin je lah kami.
Tengah dok bejalan tu sekali sepupu aku nampak lak bot yang dok keliling Teluk Batik tu.
Dengan semangat yang bekoba-koba (dari tadi sebok nak naik banana bot), die pon ajak le kami naik bot keliling Teluk Batik itu.
Memule aku mmg tak mau, ye lah takut lah kan. Qaseh kecik lagik.
Aku pon cakap tak pelah kalo nak naik , naik je lah. Aku tunggu je kat tepi  pantai tu.
Tapi sepupu kau ni tak puas ati, die kate kalo takut nak pegang Qaseh tak pe die pegang.
Ok , bukan masalah takut nak pegang Qaseh. Dah name pon bot laju kan macam-macam le aku pikir kan kan.
Dah le Epoi tak de besame mase tu.
Dan akhirnya selepas di pujuk rayu, aku gagal. Aku dengan perasaan berbelah bahgi tetap menjejak kan kaki aku ke dalam bot itu.
Nak tau ape jadik?
Hmmm...layan je lah gambo yerk kawan-kawan.


Dapat lihat tak? Ye Qaseh menangis dengan sekuat hatinya sebaik saje aku bawak die naik atas bot tu.


Mase ni cam dah cool sikit. Dah tak nangis dah. Tapi muke tetap tak mau senyum. Topinye terpakse aku tanggalkan sebab angin sgt kuat.

'Qaseh tak mau kawan mama. Uwaaaa'
Hahaa ambik kau. kan susah nak memujuk. Bayangkanlah dengan sape-sape pon die tak mau. Nak bekepit ngan aku jer. Dengan mak ngah nye pon die menangis gak.

Alahai Qaseh. Sikit pon tak mau senyum.Agaknye die takut kot kan.Cammane nak g Langkawi taun dpn ni.

Ha, begitulah kisah nye mase naik bot. Tapi tak de lah lame sgt die nangis. Cume die nak bekepit ngan aku je  lah. Sampai aku nak pakai n tanggalkan safety jacket pon die nangis. Manje ye kamu Qaseh.

Dan sebaik saje turun dari bot aku terus menyusukan Qaseh. Hahaha padan muke aku. Baru aku tau nape Qaseh nangis. Pakej ok. die lapo, die ngantok n die takut jugak kot. Padahal sebelum pegi aku dah bagi die makan n nyusukan die. Tido pon suda. Tapi Bile aku bagi je susu pas turun dari bot, sampai tak mau lepas die menyusu. Dah sah lapo.

Lepas ke Teluk Batik kami pegi ke Taman Paya Bakau atau dgn name pemesnye Taman Munyet.
Tetibe teringat lak mase buat outdoor kat sini dulu.
Mase ni mood qaseh dah ok. Mane taknye dah puas die nyusu.
Okeh jom layan gambar lagi.

 Qaseh yang sgt suke menggigit sekarang ni. Tudung mak ngah pon kamu nak gigit yer.

Nengok menggigit munyet pulak. Nasib lah kamu munyet.

Kami semua. Qaseh wif mak ngah, sepupuku, aku n adek aku yg bongsu d belakang itu.

Qaseh wif her beluved mak ngah

Dan last pic, Qaseh lah...sape lagik


My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, November 24, 2010

Check up Qaseh 6 bln


Arini Qaseh cek up utk 6 bln.
Kene cocok la jawabnye kan.
Sib bek Qaseh tak nangis, dengan slamber dok tadah pehe kepci kat nurse tu.

Tapi di sebabkan Qaseh demam hari tu beratnye pon tak bape nak naik
Cuma 7.4kg sahaje. Tapi tak pe bak kate ibu aku yang penting sehat.
Tapi yg sedihnye Qaseh dah mule seleseme balik.
Alahai risaunye hatiku ini.
Aku takut demamnye akan datang balik

Dan yg paling risau batuk masih tak rede n bile bernafas bunyik cam kahak.
Ptg ni bawak qaseh ke hospital plak
Moge sumenye ok2 sahaje.
doakan utk qaseh ye kawan2..
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Tuesday, November 23, 2010

5 hari yang indah


Nape aku kate indah?
Mane tak indah.
5hari aku takde serabut pk pasal keje
5hari tak yah aku dgn penuh pakse ngadap muke2 yang tak bape best utk d pndg d opis ni
dan yg paling bes
5 hari itu jadik betambah indah sbb itu adalah sepenuhnya masa aku luangkan untuk Qaseh tanpa ade batas waktu dengan kata lain bekepit 24 jam ngan Qaseh.

Oh mmg sgt nikmat bile dapat becuti pjg kan
makanya cuti raya aji aku manfaat kan sepenuhnya untuk anak ku yang sorang itu.
Aku extrakan lagi cuti jadiknya 5 hari lah cuti aku campo cuti wajib.
Walopun pulang ke kg tidak bersama Epoi, sbbnye die takleh nak cuti.
Tapi aku ttp gumbira untuk bertemu Qaseh.

Mmg sgt indah saat itu.
Memandikannya dgn tgn ini,memasakkannya bubo dengan aneka resepi, bergurau senda dengannya, melayan keletahnya yng semakin byk ragam.
Walopun agak letih tapi aku puas ati,aku gumbira.

Tahun dpn adalah tahun yg aku nnt2 kan.
Penantian aku selame ini akan berakhir.
Dan segalanya akan kembali seperti dulu, seperti yg aku ingin kan.
Dan aku akan sabar menanti hingga ke hari tu.

Buah hati pengarang jantung aku yg semakin byk akalnya. syg kamu sgt Qaseh.

*pasni nak update pasal bawak Qaseh naik bot kat Teluk Batik cuti ari tu. :)

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Tuesday, November 9, 2010

Tanggungjawab


Menjaga anak di kala demam memang mencabar.
Tapi jika tak dijaga sendirik dan mengharapkan org lain utk menjage itu seakan tidak menjalankan tangungjawab.
Jadi boleh tidak boleh saya perlu juga kuat kan tekad.

Melihat si kecil tidak sehat hati terus jadik sayu.
Hati saya tersentuh.
Terus berdoa agar segala penyakit bertukar kepada saya.
Tak rela saya melihat Qaseh sakit sebegitu.

Ya demam Qaseh sgt kuat. Suhu pon mencecah ke 39. Klu turun pon 38.
Mula2 hati lege bile suhu sudah turun. Namun seketika kemudian suhu naik semula.
Ke klinik suda ke hospital pon sudah.
Hati ibu mana yg tidak risau.
Epoi pon jadik sayu bile ngk saye asik peluk Qaseh tiap kali Qaseh merengek.
Air mata juga tak semena-mena menitis.
Alahai kesian anak aku.

Tidak tidur malam pon tak mengapa yang penting saya perlukan pastikan Qaseh sentiasa ok dalam jagaan saya.
Agak lama jugak Qaseh demam. Hampir seminggu. Jadi cuti Depavali saya manfaatkan sepenuhnya utk menjaga Qaseh. Tidak berjalan pon mengapa yang penting anak sehat.
Patutnya 6hb ari tu Qaseh dah ready 4 her 1st solid food. Tapi minum susu pon dia tak lalu inikan makan. Aduhai gundah gulana hati saya.

Namun kini saya boleh menarik nafas lega. Alhamdulillah Qaseh sudah sihat. Sudah boleh makan bubo yng nenek buat kan,sudah mau minum susu mama.

Ini secara tidak langsung menguji saya sebagai seorang ibu. Ibu mana yang sanggup melihat anak sakit terutama bayi yang masih kecik yang tidak boleh berkata apa-apa. hanya tangisan sahaja yang kedengaran. Sayu hati ini. Namun tanggungjawab sebagai ibu jgn diperlekehkan. Besar nikmatnya tau.

Dan kini saya boleh tersenyum semula, Qaseh sudah sihat dan ceria. Alhamdulillah.


Wajah si kecil yang tidak sehat. Sgt sayu ati ini.

Saya sudah sehat!

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Tuesday, November 2, 2010

Pertama Kali


Ya. buat pertama kalinya si kecil buah hati pengarang jantung aku demam, selesema dan juga batuk.
Sebelum ini sepanjang tempoh usianya, Qaseh belum penah lagi demam. Namun semalam dalam usianya yang akan menginjak ke 6 bulan lagi beberapa hari,Qaseh demam.

Alahai, kesian anak mama.
Semlm mase makngah kamu msg mama cakap kamu demam betape risaunye hati mama.
Tapi mak ngah kata suhu kamu stabil. Terus mama kol nenek kamu untuk betanya khabar kamu.
Kata nenek, suhu kamu hampir menjangkau 37 darjah.
Oh tuhan betapa risaunya mama kala itu. Tapi nenek kata kamu langsung tidak meragam. Ya mama tau kamu mmg kuat.

Dan malam itu kamu dikerahkan ke klinik. Alahai Qaseh. suhu kamu sudah meningkat ke 39 darjah. Muka kamu,idung kamu,mata kamu, mulut kamu juga turut merah. Ditambah pula dgn hidung yang sentiasa berair. Mama dapat rasa kesakitan yg kamu alami nak. Namun kamu masih lagi boleh bermain. Di masukkan ubat ke dalam buntut oleh doktor utk mengurangkan suhu juga kamu tidak merengek. Doktor juga memuji kamu.

Dan pagi ini, bile mama telefon nenek, lege hati mama bila nenek kata badan kamu sudah tidak sepanas semlm, juga boleh lena tidur kerana sebelum ini tidur kamu asik terganggu kerana selesema kamu itu. Nenek kata bila dititiskan ubat ke hidung, kamu tidak menangis pon. Anak mama sabar ya. Mama tau Qaseh kuat.

Muke monyok qaseh di kala demam.

Moga anak mama cepat sembuh ya syg. Mama syg kamu.

*Hari Khamis yang lepas Qaseh sudah pon di sunatkan.
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Tuesday, October 26, 2010

Print payslip sendiri?


Semalam aku  ade terbace satu blog ni menyatakan payslip org gomen akan dikeluarkan melalui website Jabatan Akauntan Negara.
Maksudnya kena print sendirik la payslip tu.
Maklumlah skang kan nak kurangkan penggunaan kertas kan.
Jadi org gome sekalian anda perlu ke website Jabatan Akauntan Negara untuk print payslip anda sendirik yerk.

Hmm aku tak pasti lah kat tmpt org lain camne kan. Tapi semlm PAR tempat aku cakap klu nak payslip kne print sendirik. N dari semlm sampey lah ke hari ni aku try nak print tak bule. Line bz. Adoyai...
Apeke hei nye nak kene print bagai ni
Kan ke nyusahkan org aku.

Ok. Ce imagine, klu dah kne print sendirik gune sistem, kompem lah kan line asik bz jerk.
Aduhai kalo ye pon nak jimat pikirkan lah inisiatip lain. Ke intenet kat opis aku je yg lembab? Teeettt.. HAHAAH(gelak jahat)

**nape husband aku dapat payslip tapi jabatan aku kene print sendirik?kompius.
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Sunday, October 24, 2010

Perkara Wajib Seorg Ibu


Ya...
Bile sudah jadik seorg ibu sekarang, apa yang saya fikirkan adalah soal Qaseh yg utama.
Bile buat ape pun,bejalan ke mana pon sumenye saya akan fikirkan pasal Qaseh dulu.
Makanya tidak heran lah kalo baju,kasut atau handbag saye tidak betukar dek kerana saya asik belikan barang Qaseh dulu.
Saya tau kalian ibu-ibu yang lain juga pasti begitu kan.
Jadi suami-suami di luar tu silalah jgn geleng kepale ye lihat isteri-isteri anda berhabisan duit semata-mata utk anak anda.

OK. Ape yang saye nak cerita ya.
Sebenarnya hal minggu lepas. 20 hb dan 21 hb JJ Mid Valley ade buat J' Card Member Day.
Sebaik saje saya tau hal itu, terus on HRMIS n apply cuti.
Ya saya nak cuti utk shopping barang Qaseh. Sanggup OK. Itulah saya.
Maka, bile cuti saya telah pon diluluskan pada 21hb ari tu saya pon dgn senang atinya pegi beshopping.

 J Card saya. Alamak nak kene renew cpt coz awal taun dah due. Wajib :)

 Tiap kali shopping baju Qaseh saya slalu belikan gaun la skirt la,kirenye baju bejalan je. Sampai lupe nak beli baju tido. Dan akibatnya Qaseh kekurangan baju tdo. Jadi haruslah saya rempit rembat 2psg baju tdo ini buat Qaseh

 Disebabkan Qaseh semakin membulat membesar,kebanyakan stokinnye dah tak muat, Jadi stokin ini juga buat Qaseh.

 Dan juga gaun-gaun ini. Bagi saya amat cumil. Tak sabar nak sarungkan kat Qaseh.

Dan kesimpulannya kesemuanya untuk Qaseh. Oh ya saya ade blikan selipar jepun sandal untuk suami tapi tak snap plak.
Dan utk saya? TIADA. Takpe, mmg tak plan nak bli barang utk saye pon sbb yg penting adalah Qaseh.
Kata suami saya :
'Sejam shopping ni yang dapat. Tak tau lah klu dari pagi sampey ptg camne'
Dan saya hanya tersenyum. Melangkah keluar dari Mid Valley dgn senyuman terukir di bibir. Puas walopun sebenarnya nak shopping lagi. Tapi memandangkan masa tak mengizinkan sbb suamiku kene keje jam 3ptg hari tu. Jadi tak leh buang masa ya. Jadi sesi shopping pon tamat.

*Smlm ajak suami ke Manjaku Bangi. Saje nak window shopping. Tapi akhirnya terembat gak 2 pasang baju tdo utk Qaseh..HAHA itulah aku. Dan suami ku angguk geleng kepala lagi.
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Thursday, October 21, 2010

Kawan Baru Saya


Akhirnya...
Ape yg saye idam2 kan telah saye dapat...Yeehaa..Tq to hubby kerane merealisasikan impian saya
Sebenarnye takde lah ape sgt pon.
Tapi dengan adenya bende ni kerja saye lebih mudah. Ya sumenye utk Qaseh.
Ermm..ape tu yer...taraaaaa


Ya. Spectra 3 idaman saya.

Ya. hadiah dari suami buat saye sbb saye selalu merungut tiap kali gne pump yg lame. :)
Sebenanyer takde lah baru sgt pon, Isnin lepas Spectra 3 ni menjadi peneman setiase saye. Mmg bes. Jimat mase. Susu yg dapat pon byk. Jadik rajin lah sket saye nak mengepam.

Klu dulu ble penuh je baru saye pum tapi now every 3hour saye akan pump.
Sgt puas ati sbb tiap kali pum saye akan dapat paling sket 7oz n penah gak saye dapat 11 oz. 
Jadi setiap hari saye boleh dapat lebih 25oz. Alhamdulillah rezeki Qaseh.
Skang baru saya tau pump pon mempengaruhi dalam aktiviti mengepam yerk.


Sume barang di atas saya dapat dgn harge RM387 jerk. Murah kan.
Order online mmg mudah.


Ini pula pump betri yg byk bejase pada saya dalam tempoh 5 bln ni.

Walopun ade yg baru, yg lame saye takkan lupakan. Kadang2 begune gak pump betri ni ikut keadaan gak kan.



My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Sunday, October 17, 2010

Bajet 2011 - cuti besalin


Pembentangan Bajet pada 15 okt 2010.
Memandangkan time ni d opis so tak leh lah nak g nonton tb.
Okeh...abih keje kul 5ptg, begitu begini sampey umah dalam 5.30.
Jadiknya telepas utk negok jugak
Takpe2...walopun tak ngk ade yg tukang update kat aku
Sebaik tiba je umah...

tet tet (bunyik msg nset aku)

"weh mar, cuti besalin 90 hari. Jom join" msg dari shima kawan baik aku yg mmg sedang pegnen 4 bln aku kira.

Okeh....sambil tegelak (sbb shima ajak aku pegnen padahal baru je 5bln yg lalu aku besalin) aku bekate dlm ati : wah besnye...cuti besalin dah naik jadik 90 hari...waaa....sgt jeles...
Tapi memandangkan Qaseh sgt kecik haruslah aku tidak memikirkan soal itu..Takpe2 masih byk mase lagik.
Sakang tumpuan utama hanya pada Qaseh. Tak mo pk yang lain wat sementare waktu ni.

Tapi pada pandangan aku cuti 90 hari ni mmg sgt2 berguna bagi ibu2 dalam tempoh untuk berpantang dan juga menyusukan bayi mereka di samping mengeratkan lagi hubungan antara ibu dan anak... TQ Najib. Cayalah.

Dan juga Rm500 untuk ujung taun ni. Walopun ramai yg mengharapkan bonus, tapi syukur atas rezeki yg ada.Lebih baik ade dr takde walopun kecil nilainya kan??

*utk teks ucapan bajet 2011 sila klik SINI






My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, October 8, 2010

Agak Teruja


actually tak de ape sgt pon....tapi diri akan akan jadik over excited ble bab2 Qaseh...almaklumlah buah hati pengarang jantung.

Semlm mase adek msg gtau 'eh, qaseh dah leh niarap sendirik lah...'
wah...gile berbunge hati ku ini...almaklumlah kebanyakan bayi seusia Qaseh ni mmg dah sgt pro meniarap dah...tapi Qaseh agak lambat mgkin sbb saiz badan die kot...tapi saye tidak kisah...janji anak saye sehat.

Memule dulu agak riso gak ngk kawan2 yang anak seusia Qaseh dah niarap tapi Qaseh masih lagi selese telentang di tilam nya tu...tapi takpe...bak kate org blum sampai mase agik tu....dah sampai mase pandai lah die nak wat keje die...tak payah riso.

OK. itu yang aku pegang sampey lah ke ari ni...
Ble adekku msg n siap mms gambo Qaseh tgh meniarap...ok ati sgt bebunge,sgt excited n dalam mase yang same sgt keciwe+sdey sbb aku tak dapat menyaksikan sendirik saat2 Qaseh berusaha keras utk meniarapkan dirinya.

Ya..ari ini genap 5 bln 2 ari usia Qaseh...Wah sgt cepat mase belalu...
Tapi takpe...anakku kini sudah bijak...mama sayang kamu Qaseh...

Sgt tidak sabar mau ketemu kamu esok...Mau gumul2 kamu puas2...
Terpaksa akur idup berjauhan dgn anak...sume untuk kebaikan kamu syg...mama syg sgt pada kamu...
Dan sekarang ujung mggu adalah ari paling bermakne dalam idup aku...

Qaseh wif uncle..

**Qaseh...esok tunjuk skill baru Qaseh pada mama tau

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

RINDU


Saat ini...sgt rindukan si kecil ini...oh...cepatlah mase berlalu...tidak sabar menanti hari esok...

 main main...nguap ngantok yer..




 yang ni mase Qaseh 1 hari..oh rindu saat ini





 qaseh n papa






 koleksi gambar Qaseh yg sedang tdo





Bila rindu...ngk gambar untuk jadik pengubat...ya! sayer perlu kuat...perlu tabah..
mama syang Qaseh tau...

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Monday, October 4, 2010

Ampun


sudah agak lama tidak update blog..
byk yg nak d story kan ...cuma...masa tidak mengizinkan...
pulang kerja ngadap c kecil..
itu lebeh pntg...ble c kecil tdo...badan pula leteh...tu yg penyakit M terus datang...
takpe2...nnt cuba merajinkan diri...
emosi juga tidak stabil...
terpaksa berjauhan dgn c kecik..
oh cepat lah masa berlalu..
sgt tidak tahan menaggung rindu ini...

*sedang ada mood mau jait baju...heheh...pn nat...mau berguru buleh???hehe
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, August 20, 2010

Jalan-jalan Ujung Minggu


Actually dah basi pon cite ni. Aku, Incik Suami dan juga tidak lupe buah ati pengarang jantung kami Qaseh kuar bejalan-jalan ujung Mggu yang lalu.

Tujuan asalnye bukan nak bejalan pon. Ye lah bulan2 pose ni stamina pon kureng kan. Malas nak bejaln. Tapi tepakse gak kuar umah sbb aku nak mencarik lokasi tempat aku nak exam PTK nanti. Ya! di Mardi. Aduh sengal kan aku, Mardi pon tak tau katner. Carik punye carik tak jumpe n kami fed up trus lah g bejalan.Nasib baik tak leh makan, klu idak dah ku tibai macam2 jenis makanan.Hahaha.

Kami baru tiba. Si kecik ni tak mo duduk dlm stroller jadik terpakse dukung.

Sile jgn keliru. Ramai yg cakap Qaseh kelihatan spt bby boy.hep die gurl tau. :)

Qaseh wif papa yg sudah botak. Ble rambut papa nak panjang cam dulu ni?

N wif me. Ngk monyok muke ble ngan mama yerk.

Hep! qaseh punye lah papa

My hepi family

Ati saye gumbire ble Qaseh begini

Ini budak mmg tak reti duduk diam tau

Ya.sudah tiba d rumah. Saye bambam kan anty?

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...