Follow me 'INSTAGRAM"

Sunday, May 2, 2010

EDD saya


1 Mei 2010

Okeh hari ini klu ikut kan EDD yang diberi hari ini sepatutnya saya melahirkan Qaseh ke dunia ini.Tapi mungkin blum sampai masanya.Sedikit tanda pon saya blum rase.. Aduh hati mana yang tidak gusar bile memikirkan bilelah saat aku mau melahirkan si kecil ini.

Mase cek up pagi td doc cakap if tak bersalin 10 hb ni kte mmg kne admit u n induce ok. Maka saya tidak bole kata apa. angguk aje lah. Induce pon induce lah. Saya pon mmg tak sabar mau melihat si kecil ini. Sudah 10 bln ok mama membawa kamu di dalam perut ini. Mama sudah tak sabar mau ketemu sama kamu syg...

Mengikut kata doc di sbb kan sudah lewat saya perlu lebih peke dgn pergerakan bayi saya. Itu adalah wajib okeh. Maka bile tiap kali saya merungut pada Incik Suami, ble Qaseh mau keluar ni. Incik Suami akan berkata. "Tak pe,yang penting kite tau die sehat n baby masih gerak kan?Tibe mase die akan kuar jugak"

Okeh kamu mmg sgt tenang menjawab...Tapi di mulut saja, luaran kamu juga sgt bimbang kenapa si kecil ini tak mau keluar lagi. Ari2 kita bercakap sama si kecil ini dari luar.
Sayang, ble sayang nak keluar ni. Mama n Papa dah ready nak sambut kelahiran syg. Bak kate kawan2 mama yang juga bertanya tentang kelahiran kamu, mama n papa perlu pujuk kamu.
Ya kami sudah pujuk kamu kan sayang. Cepat lah keluar baju kamu sudah byk mama blikan. Mama sgt tidak sabar mau peluk cium kamu.

tibe2 teringat kate anty wati pada papa kamu "ko patut cakap kat anak ko camni...cepatlah keluar mainan byk ni...klu tak keluar nnt mama n papa bg pada org lain" hehehhe..okeh itu sgt kelakar wati...tapi bagus juga ya...boleh pakai idea itu...

Ya saya akan tetap menunggu dgn penuh sabar ....Moga segalanya berjalan lancar.AMINN
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...