Follow me 'INSTAGRAM"

Wednesday, August 18, 2010

Mari sama-sama tajamkan ilmu ttg BF


Okeh...saya mengaku. Saya sgt cetek ilmu pengetahuan ttg BF ni. Tapi niat yang murni itu ttp saya teruskan. Alhamdulillah sudah 3 bln lebeh saye menyusukan Qaseh secare eksklusifnya walopn tak byk stok yg saye simpan.

D opis perlu gigih mengepam. Jika tidak anak saye d rumah itu musti kelaparan dahagakan susu mamanya. Bile selesai mengepam dari pagi hingge ptg dapat 3-4 botol susu saya pasti tersenyum puas. Ya...alhamdulillah ada rezeki buat anak saya.

Pagi ni bile bace blog kawan2 ttg EBM mereke, byk info yg saye peroleh. Serius saye perlu tambahkan lagi ilmu ini. Saya mahu anak saya membesar dgn sihat hasil dari susu yg saye berikan ini.

Saya juga perlu kental, perlu kuat semangat. Itu sume demi anak saya.

Buat teman2 yang punya tips bagaimana utk tambah susu boleh kita kongsi ya. Oh ya tips penyimpanan susu pon ok jugak. Saye perlukan pelbagai tips yang berguna dari anda. Trimas..

Oh lupa nak update mggu lepas dah bli cooler bag n ice pack juga tambahan bottle utk EBM saya. Mula2 tak plan nak bli cooler bag sbb d opis mmg ade peti ais. Tapi sbb ade hambe Allah yg tgn nye tidak reti menutup peti ais selepas membukenye jadi saye perlukan cooler bag ini juga.

*Berfikir utk bli spectra 3 pula. Teman2 yg pernah guna boleh bagi review kot...tq
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

3 comments:

  1. salam kenal mar,

    saya pun BF juga, dan sangat gila berblogging dan berblogwalking pasal BF ni.. jom kita exchange link.. tukar2 cerita BF (^_^)

    http://adhatine2.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. peti ais mmg kena cehcek selalu
    jadikkan rutin
    setiap pagi sebelum gi keje pastikan pintu peti ais rapat
    malam2 pun sama, sebelum tido check dulu
    kalau tak sendiri yang haru

    sama2 lah kita kukuhkan ilmu
    insya allah usaha, niat baik kita ni dipermudahkan
    niat yg baik pasti mendtgkan hasil
    kena yakin tu

    ReplyDelete
  3. yup btui tu dayu....klu kat umah mmg slalu cek...
    but kat opis ni ramai sgt yg kuar masuk pantry tu...ble dah byk tgn yang membuke mkin kerap la kebarangkalian utk petiais tu tidak di tutup..tu yang jenuh kan...sdey pon ade

    ye dayu jom kite kukuhkan ilmu bersame ye...kongsi cite kite...oh ya...lupe nak cakp...best sgt bace blog dayu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...