Follow me 'INSTAGRAM"

Thursday, August 12, 2010

Salam Ramadhan


Alhamdulillah utk kali kedua tahun ini aku menyambut ramadhan bersame suami tercinta.YE suami saye sudah pulang dari kem tahanan itu...yabedabedooo...
Cuma agak berbeza kali ini Ramadhan lebih bermakne dgn kehadiran putri sulong kami,Qaseh..
Pagi2 tak yah susah2 nak set alarm utk bagun sahur...si comel Qaseh dah amik alih tugas itu..
Ya mlm tu pesan kat die....syg...esok kejut mama kul 4 ye...mama nak pose sok..
Dan pagi ini mmg kul 4 die merengek bangun nak mintak susu...Pas susukan die saye bolehlah bersahur...
Okeh...bagus kamu ye sayang,mengerti mama, papa n mak ngah perlu bgun utk sahur hari ni.Lalu kamu pon kejutkan mama.
Yg pasti Ramadhan kali ni tak leh nak skip sahur coz if tak makan, susu utk si kecil ini juga musti berkurangan. Jadi ketepikan hasrat utk diet itu ye Mar...anak kamu lebih penting...
Stok yang ade di peti ais pon cukup2 je utk Qaseh.
Makanya saye perlu fikirkan altenatif  lain utk menambahkan susu saya di bulan puase ini.
Ya saya masih gigih utk BF Qaseh dgn eksklusifnya.
Silalah beri saya dorongan ya teman2. Dan juga kamu wahai Incik Suami. Insyaallah anak kita akan sehat dgn susu saya ini. Susu ibu kan susu yang terbaik. Tiada tolok bandingnya.

Salam ramadhan buat semua. Semoga beroleh keberkatan dgn kedtgan bulan yang mulia ini...AMINNN
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

2 comments:

  1. caiyok2.. yakin boleh utk BF Qaseh yang comel tu...

    hmm tingkatkan masa mengepam.. insyaallah boley dapat lebih dari 20 oz... kalo pakai manual pump mmg xmeriah sgt.. xpe xpe.. kite usaha sesama utk permata hati kite eh.. :)

    happy breastfeed!!!

    ReplyDelete
  2. tq miera....
    usaha tangge kejayaan kan....ade kawan2 blog n hubby yg sentiase menyokong mesti bule...insyaallah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...