Follow me 'INSTAGRAM"

Sunday, October 17, 2010

Bajet 2011 - cuti besalin


Pembentangan Bajet pada 15 okt 2010.
Memandangkan time ni d opis so tak leh lah nak g nonton tb.
Okeh...abih keje kul 5ptg, begitu begini sampey umah dalam 5.30.
Jadiknya telepas utk negok jugak
Takpe2...walopun tak ngk ade yg tukang update kat aku
Sebaik tiba je umah...

tet tet (bunyik msg nset aku)

"weh mar, cuti besalin 90 hari. Jom join" msg dari shima kawan baik aku yg mmg sedang pegnen 4 bln aku kira.

Okeh....sambil tegelak (sbb shima ajak aku pegnen padahal baru je 5bln yg lalu aku besalin) aku bekate dlm ati : wah besnye...cuti besalin dah naik jadik 90 hari...waaa....sgt jeles...
Tapi memandangkan Qaseh sgt kecik haruslah aku tidak memikirkan soal itu..Takpe2 masih byk mase lagik.
Sakang tumpuan utama hanya pada Qaseh. Tak mo pk yang lain wat sementare waktu ni.

Tapi pada pandangan aku cuti 90 hari ni mmg sgt2 berguna bagi ibu2 dalam tempoh untuk berpantang dan juga menyusukan bayi mereka di samping mengeratkan lagi hubungan antara ibu dan anak... TQ Najib. Cayalah.

Dan juga Rm500 untuk ujung taun ni. Walopun ramai yg mengharapkan bonus, tapi syukur atas rezeki yg ada.Lebih baik ade dr takde walopun kecil nilainya kan??

*utk teks ucapan bajet 2011 sila klik SINI






My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...