Follow me 'INSTAGRAM"

Sunday, October 24, 2010

Perkara Wajib Seorg Ibu


Ya...
Bile sudah jadik seorg ibu sekarang, apa yang saya fikirkan adalah soal Qaseh yg utama.
Bile buat ape pun,bejalan ke mana pon sumenye saya akan fikirkan pasal Qaseh dulu.
Makanya tidak heran lah kalo baju,kasut atau handbag saye tidak betukar dek kerana saya asik belikan barang Qaseh dulu.
Saya tau kalian ibu-ibu yang lain juga pasti begitu kan.
Jadi suami-suami di luar tu silalah jgn geleng kepale ye lihat isteri-isteri anda berhabisan duit semata-mata utk anak anda.

OK. Ape yang saye nak cerita ya.
Sebenarnya hal minggu lepas. 20 hb dan 21 hb JJ Mid Valley ade buat J' Card Member Day.
Sebaik saje saya tau hal itu, terus on HRMIS n apply cuti.
Ya saya nak cuti utk shopping barang Qaseh. Sanggup OK. Itulah saya.
Maka, bile cuti saya telah pon diluluskan pada 21hb ari tu saya pon dgn senang atinya pegi beshopping.

 J Card saya. Alamak nak kene renew cpt coz awal taun dah due. Wajib :)

 Tiap kali shopping baju Qaseh saya slalu belikan gaun la skirt la,kirenye baju bejalan je. Sampai lupe nak beli baju tido. Dan akibatnya Qaseh kekurangan baju tdo. Jadi haruslah saya rempit rembat 2psg baju tdo ini buat Qaseh

 Disebabkan Qaseh semakin membulat membesar,kebanyakan stokinnye dah tak muat, Jadi stokin ini juga buat Qaseh.

 Dan juga gaun-gaun ini. Bagi saya amat cumil. Tak sabar nak sarungkan kat Qaseh.

Dan kesimpulannya kesemuanya untuk Qaseh. Oh ya saya ade blikan selipar jepun sandal untuk suami tapi tak snap plak.
Dan utk saya? TIADA. Takpe, mmg tak plan nak bli barang utk saye pon sbb yg penting adalah Qaseh.
Kata suami saya :
'Sejam shopping ni yang dapat. Tak tau lah klu dari pagi sampey ptg camne'
Dan saya hanya tersenyum. Melangkah keluar dari Mid Valley dgn senyuman terukir di bibir. Puas walopun sebenarnya nak shopping lagi. Tapi memandangkan masa tak mengizinkan sbb suamiku kene keje jam 3ptg hari tu. Jadi tak leh buang masa ya. Jadi sesi shopping pon tamat.

*Smlm ajak suami ke Manjaku Bangi. Saje nak window shopping. Tapi akhirnya terembat gak 2 pasang baju tdo utk Qaseh..HAHA itulah aku. Dan suami ku angguk geleng kepala lagi.
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

2 comments:

  1. kitorang lak kalu keluar solo,memang bawa balik barang2 kysha aje.tp kalau keluar berdua,baru beli barang masing2.
    tp...memang lah kan.dah ada anak nie baby department tu harus tuju dulu kan

    ReplyDelete
  2. heheeh...tulah...sakangni pantang g shopping complex mesti tuju baby departmnet punyo..heheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...