Follow me 'INSTAGRAM"

Friday, August 20, 2010

Jalan-jalan Ujung Minggu


Actually dah basi pon cite ni. Aku, Incik Suami dan juga tidak lupe buah ati pengarang jantung kami Qaseh kuar bejalan-jalan ujung Mggu yang lalu.

Tujuan asalnye bukan nak bejalan pon. Ye lah bulan2 pose ni stamina pon kureng kan. Malas nak bejaln. Tapi tepakse gak kuar umah sbb aku nak mencarik lokasi tempat aku nak exam PTK nanti. Ya! di Mardi. Aduh sengal kan aku, Mardi pon tak tau katner. Carik punye carik tak jumpe n kami fed up trus lah g bejalan.Nasib baik tak leh makan, klu idak dah ku tibai macam2 jenis makanan.Hahaha.

Kami baru tiba. Si kecik ni tak mo duduk dlm stroller jadik terpakse dukung.

Sile jgn keliru. Ramai yg cakap Qaseh kelihatan spt bby boy.hep die gurl tau. :)

Qaseh wif papa yg sudah botak. Ble rambut papa nak panjang cam dulu ni?

N wif me. Ngk monyok muke ble ngan mama yerk.

Hep! qaseh punye lah papa

My hepi family

Ati saye gumbire ble Qaseh begini

Ini budak mmg tak reti duduk diam tau

Ya.sudah tiba d rumah. Saye bambam kan anty?

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Saye dapat hadiah


Ya...saye menang hadiah. 1st time tu menang hadiah dr kawan2 blogger ni. Hadiah ni saya dapat dari Zuris. Tq ye mama Kysha. Hadiah awak selamat saye trime. And i like it much2 la...

Oh ya...nape tetibe saye dapat adiah yerk? Pada yg tak tau tu mama Kysha dulu ade anjurkan satu Contest Lucky Number. N saye salah satu pemenang nyer...i'm the lucky number 47474. Tak sangke saye leh menang ye. Tq again Zuris.

Oh ya tak perlu cite panjang lebar. jom ngk ape hadiah yang mama Kysha bagi ni.

parcel yg asih belum di buke oleh saye

c c c..ade note lagik dari zuris

n finally...inilah adiahnyer

Tq byk2 tau Zuris

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, August 18, 2010

Mari sama-sama tajamkan ilmu ttg BF


Okeh...saya mengaku. Saya sgt cetek ilmu pengetahuan ttg BF ni. Tapi niat yang murni itu ttp saya teruskan. Alhamdulillah sudah 3 bln lebeh saye menyusukan Qaseh secare eksklusifnya walopn tak byk stok yg saye simpan.

D opis perlu gigih mengepam. Jika tidak anak saye d rumah itu musti kelaparan dahagakan susu mamanya. Bile selesai mengepam dari pagi hingge ptg dapat 3-4 botol susu saya pasti tersenyum puas. Ya...alhamdulillah ada rezeki buat anak saya.

Pagi ni bile bace blog kawan2 ttg EBM mereke, byk info yg saye peroleh. Serius saye perlu tambahkan lagi ilmu ini. Saya mahu anak saya membesar dgn sihat hasil dari susu yg saye berikan ini.

Saya juga perlu kental, perlu kuat semangat. Itu sume demi anak saya.

Buat teman2 yang punya tips bagaimana utk tambah susu boleh kita kongsi ya. Oh ya tips penyimpanan susu pon ok jugak. Saye perlukan pelbagai tips yang berguna dari anda. Trimas..

Oh lupa nak update mggu lepas dah bli cooler bag n ice pack juga tambahan bottle utk EBM saya. Mula2 tak plan nak bli cooler bag sbb d opis mmg ade peti ais. Tapi sbb ade hambe Allah yg tgn nye tidak reti menutup peti ais selepas membukenye jadi saye perlukan cooler bag ini juga.

*Berfikir utk bli spectra 3 pula. Teman2 yg pernah guna boleh bagi review kot...tq
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Thursday, August 12, 2010

Salam Ramadhan


Alhamdulillah utk kali kedua tahun ini aku menyambut ramadhan bersame suami tercinta.YE suami saye sudah pulang dari kem tahanan itu...yabedabedooo...
Cuma agak berbeza kali ini Ramadhan lebih bermakne dgn kehadiran putri sulong kami,Qaseh..
Pagi2 tak yah susah2 nak set alarm utk bagun sahur...si comel Qaseh dah amik alih tugas itu..
Ya mlm tu pesan kat die....syg...esok kejut mama kul 4 ye...mama nak pose sok..
Dan pagi ini mmg kul 4 die merengek bangun nak mintak susu...Pas susukan die saye bolehlah bersahur...
Okeh...bagus kamu ye sayang,mengerti mama, papa n mak ngah perlu bgun utk sahur hari ni.Lalu kamu pon kejutkan mama.
Yg pasti Ramadhan kali ni tak leh nak skip sahur coz if tak makan, susu utk si kecil ini juga musti berkurangan. Jadi ketepikan hasrat utk diet itu ye Mar...anak kamu lebih penting...
Stok yang ade di peti ais pon cukup2 je utk Qaseh.
Makanya saye perlu fikirkan altenatif  lain utk menambahkan susu saya di bulan puase ini.
Ya saya masih gigih utk BF Qaseh dgn eksklusifnya.
Silalah beri saya dorongan ya teman2. Dan juga kamu wahai Incik Suami. Insyaallah anak kita akan sehat dgn susu saya ini. Susu ibu kan susu yang terbaik. Tiada tolok bandingnya.

Salam ramadhan buat semua. Semoga beroleh keberkatan dgn kedtgan bulan yang mulia ini...AMINNN
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, August 11, 2010

Bila Suami d Sisi


Bila Suami d sisi
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Saya sgt suka ati....

Ya suami tercinta saya sudah pulang...Maka saya sgt senang ati...Rindu same kamu lah....
Esok mau pose....sgt sronok kamu sudah pulang ari ini......Saya cinta kamu ......

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...