Follow me 'INSTAGRAM"

Friday, November 18, 2011

Testing 123


Lena anak daraku tidur
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Thursday, November 3, 2011

Contest Anakku Berfotogenik



Klik banner di atas untuk join ya!
Tarikh tutp adalah pada 11.11.11

dan untuk contest ini aku pertaruhkan gambar qaseh di bawah :

fotogenik tak?heheeh


Nama Model : Qaseh Nur Azzalea Mohd Shaiful
Umur : 1 Tahun 6 Bulan
Nama Ibu : Mardhiah  (Mar)
Nama Ayah : Epoi

Dan aku nak tag kawan2 di bawah , sila join ya korang :


My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, June 22, 2011

Wordless Wednesday (6) - Jelingan Manja



My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Saturday, June 4, 2011

contest gambar hunnymun ku



Yeah! contest datang lagi.
Contest ke 2 yang di anjurkan oleh Pn shila @ mama danish.
Agak lame gak aku mencarik gambo honeymoon yang sesuai.
Kalo ikut kan nak letak 2 keping memandangkan aku g honeymoon 2 kali. heheh..
Tapi ape nak watkan kene letak sekeping je
Jadi jgn buang masa jom ngk gambo yang aku pertaruhkan.


Nama : mar
Tempat honeymoon : Kuching, Sarawak

Jadi kawan-kawan apa tunggu lagi.
Cepat selongkar balik gambar korang mase honey moon dulu.
Join contest ni sebelum terlambat ye.

Opps ...aku jugak nak tag mereka-mereka ini sekali untuk memeriahkan contest ini

zuris
elly
jue

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, May 25, 2011

Wordless Wednesday (5) - Gambar Pertama Bersama (thn 2004)




My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Tuesday, May 24, 2011

Qaseh is One


Ya. Aku tau agak terlewat aku post entry ni.
Bukan ape kekangan mase.
Tambahan pulak lepas party Qaseh ari tu semggu Qaseh demam.
2 3 hari kemudian bile dah sehat Qaseh demam balik.
Aku riso ok.
Lepas tu semggu aku tak masuk opis.
Makanya tersgt lah banyak entry yang tertunggak

Di kesempatan ini aku nak ucapkan jutaan terima kasih pada yang sudi hadir memeriahkan majlis hari lahir Qaseh yang pertama.
Aku dan keluarga amat2 hargai kedatangan kalian semua.
Kawan sekolah, kawan mase belajr dulu, kawan opis dan juga teman2 di blog. TQ again!
Aku sangat2 tak sangke ramai jemputan yang sudi hadir. Tak menang tangan aku nak melayan.
Aku mohon maaf pada siape yang rase ade kekurangan pada majlis yang aku anjurkan.

Ape kater jom layan beberape gambar mase majlis hari lahir Qaseh yang lalu.

 hiasan, banner,pool, kek sempene besday qaseh

 scandal qaseh di taska. Damien yang comey

 kawan2 Qaseh yang turut hadir

aku suke gambar ni. macam cha  nak ajak qaseh sembang kan?

 adek aku yang sgt sukekan budak!

 dayu n family

 gambar wajib. ana (dani), jue(alif), aku (qaseh sedang lena di buai mimpi), nurul (raina), dayu(cha).

 cubaan mengusik muffin

 Qaseh nur Azzalea Mohd Shaiful 

Qaseh yang keletihan. Majlis belum abis Qaseh dah tdo.

teman2 ofis yang hadir

Dan sekali lagi aku nak ucapkan terima kasih walopon terlewat, dari aku sekeluarga. Kehadiran anda semua benar2 memeriahkan majlis Qaseh ini. Tak lupe juga tq untuk hadiah yang korang berikan untuk Qaseh.Qaseh sgt lah teruje tgk adiah yang byk itu.Taun depan ae rezeki kite jumpe lagi yerk!


My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, May 6, 2011

Buatmu sayang


Qaseh,

Tepat pukul 12.52 pagi tadi genap umur Qaseh setahun sayang.
Mama rase macam baru semalm je mama terlantar kat atas katil di LR.
Ase sungguh cepat mase tu berlalu.
Qaseh sekarang dah setahun!
Mama nak Qaseh tahu menjadi ibu buat Qaseh merupakan pengalaman terindah dlm idup mama.
Pengalaman itu byk mengajar mama erti kesabaran. erti kasih sayang.
Dan yang pasti pengalaman itu indah sekali buat mama sayang.

Sayang,
Byk yang ingin mama katakan tapi tak terluah di sini.
Apa yang penting mama nak Qaseh tau mama sayang kan Qaseh sgt2.
Besar jadi anak yang solehah ya sayang.
Dan sekali lagi.
Selamat Hari Lahir yang Pertama buat mu Qaseh Nur Azzalea Mohd Shaiful.

Seminggu selepas di lahirkan

*Sedang asyik menatap gambar lame Qaseh...

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, May 4, 2011

Jemputan


Pertama kali menyambut ulangtahun kelahiran anak memang macam2 yang aku pikirkan.
Kalo ikutkan macam2 yang aku ingin buat.
Tapi memandangkan masa yang suntuk dan juga aku tidak sekreatif ibu2 yang lain, jadi sambutan hari lahir Qaseh yang pertama aku buat dalam keadaan yang sederhana.
Jadi tarikh sudah ada, hanya menunggu majlis saja untuk berlangsung.
Insyaallah majlis pertama ini bakal berlansung Sabtu ini bersamaan 7 Mei 2011.

Dan di sini aku ingin mengambil kesempatan kepada sesiapa sahaja yang membaca entry aku ini.
Anda dijemput sama untuk hadir.
Ya! mari lah datang ke rumah aku ya. Moga kedatangan anda akan memeriahkan majlis.
Kenalan rapat, teman di waktu sekolah, teman di pejabat, sila hadir ya!
Buat teman2 'Ukhwah Blogger', kedatangan kalian semua amat aku alu2 kan.
Walopon perkenalan hanya di alam maya, moga kehadiran kalian bakal menambah seri majlis yang bakal berlangsung.
Moga yang bakal di rai juga turut gembira melihat ramai teman2 kecil turut serta.

Klik gambar untuk paparan yang lebih jelas
Jika ada yang musykil jalan ke rumah aku boleh direct tanya aku ya!

Dan sekali lagi, jemput hadir ya semua! :)

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Monday, April 25, 2011

Kedua Kali Bulan ini


Sudah agak lame aku rase aku tak menaip entri baru di blog ni.
Mals pon ye, kerja byk pon yer dan yang paling penting kesihatan Qaseh bulanini tidak berapa baik
Kalo di ikutkan mau aje ari2 aku bercerita macam2 di blog ni.
Membace entri teman2 lain pon sekarang dah tak sempat apatah lagi meninggalkan jejak.

Buat pengetahuan kalian yang membaca, bulan ini 2 kali Qaseh demam.
Bukan demam yang sikit2 tapi demam yang makan masa lebih dari semggu untuk pulih.
Serius hati aku amat risau dan kadangkala runsing memikirkan puncanya.
Kata orang anak mau membesar jadi demam adalah perkara biasa.
Aku terima dan redha. Mungkin ini ujian buat kami sekeluarga.

Jumaat lepas aku terpaksa EL lagi memandangkan demam Qaseh tidak kebah malah semakin tinggi suhunya.
Dan malam tadi bermula episod di mana aku merasa berada di wad kecemasan.
Semalam lepas mandikan Qaseh, aku tidurkan dia.
Sebaik Qaseh bangun dari tidur aku rasakan badan Qaseh terlalu panas.
Kalo ikutkan semlm dah 4 hari Qaseh demam. Ya! agak lama aku rasakan.

Bila aku rasakan badan Qaseh panas, terus aku ambil suhu Qaseh.
Aku jadi sgt tak senang duduk, suhunya pada ketika itu 39.7.
Sgt tinggi aku rasa.
Dan pada saat itu juga aku panggil Epoi dan segera ajak Epoi ke Emergency.
Bimbang sungguh hati ini.
Selesai solat magrib, kami ke wad emergency.
Semasa dalam perjalanan ke hospital aku cek suhu lagi dan kali ini meningkat ke 40 darjah.

Aku peluk Qaseh kuat2.
Qaseh hanya mampu merengek.
Tiba di hospital, aku lihat ramai sangat orang dan pada fikiran aku mesti sampey ke tengah malam baru turn aku kot.
Tapi Epoi kate pegi je daftar dulu.
AKu turun dan bawak Qaseh dan terus cakap kat kaunter yang suhu Qaseh terlalu tggi.
Nurse di kaunter pegang dahi Qaseh dan die suruh aku duduk.
Tak lame lepas tu die panggil name Qaseh dan die bagi kat aku tuala basah untuk letak pada badan Qaseh supaya kurang panasnya.

Sementara tunggu nama di panggil, Qaseh tak berhenti merengek.
Hati aku jadi sayu melihat Qaseh begitu.
Sebaik nama di panggil, suhu Qadeh di ambil sekali lagi dan nurse tekejut bila suhu Qaseh pada tika itu adalah 40.4. Aku pon tekejut jugak. makin tinggi!
Terus nurse masukkan ubat bontot dan terus bawak aku masuk ke zon semi kritikal di mana aku tak perlu tggu turn.

Di situ seorang doktor datang cek Qaseh dan tak lame lepas tu aku di suruh tggu di luar sbb dorang nak ambik darah Qaseh.
Yang aku dengar hanya lah jeritan dan tangisan Qaseh. Menitis air mata aku.
Aku tak sampai hati terus aku keluar dari situ. Tak mampu untuk aku dengar tangisan Qaseh.
Tka lame lepas tu aku dipanggil semula dan aku disuruh untuk masahkan seluruh badan Qaseh dengan air untuk menurunkan suhunya.
Kami diberikan satu katil seperti di dalam wad.
Agak lama jugak aku di situ.
Bila nurse datang cek suhu Qaseh hanya turun sedikit iaitu 39.6.
Jadi nurse suruh aku basahkan lagi badan Qaseh sehingga suhu betul2 turun.

Aku sedih melihat keadaan Qaseh mase tu.
Mungkin terlalu sejuk sbb badan die di basahkan dgn air.
Aku lihat kiri dan kanan katil pun ade jugak budak lain yang sebesar Qaseh
Mungkin demam jugak kot. dan ade yang masuk air.
Lebihkurang sejam lepas tu , tiba2 Epoi masuk.
Aku mase tu tak terpikr pon aku datang nagn Epoi. boleh tak camtu?
Epoi masuk sorok2 kat ctu (kalo ikiutkan hanya org tetentu je boleh masuk sbb ni kawasan larangan) sbb die rase macam lame sgt aku kat dalam.
Die pon naik riso gak.Yelah kau pon leh telupe bawak henpon. maka segala komunikasi terhalang lah kan.

Tapi jap je pon Epoi kat ctu. Bile nurse nampak, Epoi dah kene halau keluar.
Ha degil kan. AKu dah cakap tadi. Hehehe
Lebih kurang sejam kemudian nurse datang semula untuk cek suhu buat kali kedua.
ALhamdulillah kali ni suhu turun ke 37. Lege sikit ati aku..
Dan nurse cakap kami dah boleh balik.

Tapi hari ni demam Qaseh seakan naik semula.
Aku terpakse kerja juga hari ni sbb terlalu kerap aku EL dalam bulan ni.
Jadi hari ni Epoi yang jage.
Tapi kalo esok Qaseh masih demam terpaksa jugaklah aku cuti lagi sbb esok Epoi berkursus pulak.

Untuk sedapkan ati yang sebabtiasa gusar dan bimbang ini aku hanya pikirkan kan ade hikmah sebalik semua ini.
Mungkin Qaseh nak pandai sesuatu yang baru kot.
Lebih kurang 2 mggu lagi Qaseh sudah mau setahun.
Dan besar anak aku.





My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, April 13, 2011

Wordless Wednesday (4) - Honeymoon 2009




My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, April 8, 2011

Meraikan Yang Tersayang Part 2


Ok sambung semule entry pagi tadi.
Disebabkan aku sudah niat di ati mau beli sesuatu untuk Epoi.
Dan aku pasti sesuatu itu adalah ape yang Epoi inginkan.
Maka terpaksa lah aku ajak Epoi sendiri beli hadiah tersebut.

Lepas balik dari klinik kami pulang ke rumah.
Bagi qaseh tidur n makan ubat sume.
Dan malam itu, Bile tgk Qaseh macam dah ok aku cakap ngan Epoi jom jap kiter kuar.
Epoi cam pelek. " Kite nak kemane?"
Aku kater "Ala jom lah jap je pon"
Sementare tunggu Epoi siap aku pon siap2 kan Qaseh.
Mase ni badan Qaseh dah tak panas. aku lege sket.

Masuk je kete Epoi tanye "Kite nak g mane ni?"
Aku kate " Tah le"
Epoi wat muke pelek.
"Adoy tadi sayang yang ajak kuar kan. Nak g mane"
Aku ni tak tau nak cakap g mane. Dan lagi satu aku mmg dah planned nak bagi sesuatu ini kat epoi.
Tapi aku tak tau nak beli kat mane.
Aritu akuade servey kat mines tapi mase tu epoi ade sekali plak. Jadi aku tak beli.

Pastu dengan selambe aku cakap.
'Disebabkan arini besday abang, abang cakap lah nak g mane"
"Eh ye ke ke besday abang?" Epoi tanye aku
"Ha la besday abangkan. Jom kite g carik adiah" balas aku lak
"Kalo besdaya abang nape sayang tak wish pon. Pagi tadi kul 12am abang saje wat tdo nak tggu syg wish tapi syg tak wish. Pastu kul 1am abg bgun ngk Qaseh merengek abg tggu gak syg wish tapi syg tak wish jugak."
Hahaha amik ko menjadi gak lakonan ku itu.
Aku pon cakap lah. "Org tak lupe lah dan tak penah lupe ponkan. Konon igt nak wat surprise kat abg tapi tak jadik lak. Kek pon org dah bli ade dalam peti ais."
"Ye abg tau syg tak penah lupe, tu yang abg pelek nape tak wish pon. Abang dah agak mesti syg nak wat sesuatu ni."
Aku pon senyum jerk lah.

Dan selepas itu kami menuju ke IOI mall kat puchong nun.
Tah nape aku leh ajak Epoi g sane pon aku tak tau.
Sampey je sane trus g kedai yang berkenaan,tanye2 dah terus bli sesuatu yang epoi tesenyum bile melihatnya sambil berkate.
"Eh tak yah lah.Baik kite beli henpon je pakai duit ni. dpat 2 bijik tau"

Aku dah agak dah bende ni mmg akan terjadi tu sbb aku nak beli sendiri hadiah tu. Kalo dah beli mmg Epoi tak leh nak kate ape dah.
Apo lah Epoi ni org nak bg pon die leh pikir macm2 tau. die kate sayang duit lah.
Dan aku mmg dah sedie ngan jawapan dah.
"Kan dah 2 taun org tak bagi adiah kat abg. Taun ni bio lah adiahnye lain sket okeh. Nak ke tak nak ni. Tak nak kite balik jerk"
Dan Epoi senyum.
Aku tau macam2 die pikir. Tapi aku mmg dah niat nak beli Epoi bende ni.
Walopon die tak penah cakap kat aku, tapi aku tau die sgt nak bende ni bile die cite pasal kawan die punye bende ni.
Dan sejak dari bulan 1 lagi aku dah pasang niat n kumpul duit untuk beli bende ni kat Epoi.
Nak tau ape bendenye?


Tesengeh2 laki aku dah dapat ape yang die idamkan. Walopun mule2 tolak dah dapat terus peluk aku cakap "time kasih sayang. Segan lak abg"
Kire menjadi gak lah surprise aku kot sbb Epoi tak jangke aku beli DSLR untuk besday die.


Dan ini adalah acare potong kek ye. Kek bentuk hati.bile epoi bukak die cakap 'wow'

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Meraikan Yang Tersayang Part 1


Seperti  yang aku katakan semlm,7/4/2011 adalah besday Epoi.
Jadi aku bercadang untuk buat surprise kat die dan dgn itu,pagi itu aku langsung tak wish dekat die.
Konon2 nak bg kek n adiah baru wish.
Dan semlm ape yang aku rancang tak brape nak jadik sebabnye semlm aku half day.
Nape ye aku half day? Jom bace kisah seterusnya.

Semlm kat opis semase aku sedang tekun menjalankan aktiviti mengepam aku di sebuah bilik yang sunyi, tiba2 telefon aku berbuyik.
Aku tgk name pengetua taska Qaseh yang keluar.
Hati tak sedap, sbb minggu ni baru semlm je aku anto Qaseh.
Aku angkat pengetua die cakap :
'Puan, Qaseh muke pucat, bibir pon tak merah" aku tekejut.
Aku tanye balik "Badan die panas tak?"
Dan die jawab "Tak panas sgt tapi pucat je kami tgk, Kalo puan nak tgk boleh lah turun"
Dan dgn sepantas kilat aku terus off kan suis pump, kemas2 dan turun bawah.

Seperti biasa Qaseh nampak muke aku terus die merengek.
Tapi kali ni ni merengek tak berhenti. alahai tibe2 aku jadik sedey.
Teacher2 kat ctu pon cakap Qaseh tak aktif dan tak mau makan.
Aku bagi susu pon die luahkan balik.
Jadi aku amik keputusan untuk amik Qaseh dan bawak balik rumah.
Ya Qaseh masih lagi demam. Alahai sian anak aku.

Bayangkan lah aku membawa Qaseh dan beg2 nya beserta sekotak kek yang aku tempah untuk besday Epoi dalam satu mase.
Semuanya tak terjangke.
Kalo ikutkan mase lunch hour tu aku nak g alamanda nak beli kad n hadiah untuk Epoi.
Tapi ape yang berlaku tak mengizinkan.
Makanya surprise yang aku planned tak akan menjadi sbb hanya ade kek tanpa hadiah untuk Epoi.
Dan jalannya? Bawak yang empunya badan pegi pilih hadiah.



dan cerita bakal bersambung ya!
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Thursday, April 7, 2011

Anda sudah bertambah usia


Selamat Hari Jadi Abang!!

Entri khas buat Epoi.
Jadi sebelum itu jgn muntah ya jika ada ayat jiwang yang keluar dari aku.( Dah lame tak menjiwang ni )



Abang,
Sedar tak? Hari ni umur abang sudah 26 tahun.
Dan org masih 25++ tahun. Maknanya? abang dah tue, org masih mude. Ngeee

Abang,
Org tau tak mudah untuk abang hidup besama org,sbb org kan garang tapi abg ttp sabar.
Tapi abg org nak cakap ni. Org marah tak bererti org tak sayang.
Dan abang tau kan org sayang abg sangat2?

Oh ya abang org nak mintak maap sebab hari ni org buat2 lupa Hari Jadi abang.
Org nak ngk ape reaksi abang.
Dan org nak abang tau orang tak penah lupe pon ( Kejam kan aku tak wish langsung, belakon buat2 lupa )

Org jugak nak mintak maap sebab dah 2 tahun tak bagi abang hadiah (sebenarnya niat nak bagi tapi asik tetunda, sedar2 dah masuk tahun ke 3)
Jadi tahun ni org mau buat surprise untuk abang.
Malam ni kite celebrate ye.
Kek pon sudah ade sebenarnya.
Dan hadiah mlmni kite pegi beli sesame yerk.
Sory lah sbb org Saje buat2 lupa.

Abang,
Org doakan abang panjang umur dah murah rezeki.
Org nak abang tau abang segalanya untuk org.
Dan cinta di hati ni tak pernah pudar dan takkan terpadam,hanya untuk abang.
Yang pastinya bahtera cinta yang kita layar bersama akan terus di hiasi dengan buih2 cinta dan kasih sayang antara kita : Abang, orang dan Qaseh!

Oh ya abang.
Org nak abg tau org bahgie dapat hidup bersama abang.
Trime kasih abg sbb sudi trime org seadenye.
I Love U. Muah

**Tibe-tibe jadi blurr tak tau nak cakap ape. Adoy...
Dah byk kali taip pastu edit dan taip balik. Nampak sgt aku dah lame tak menjiwang.


Next entry aku story pasal kek n hadiah ye!
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, April 6, 2011

Bila Bersama Papa


Masuk hari ni dah 2 hari Epoi jage Qaseh kat umah.
Epoi dengan rela hati nak amik cuti jage Qaseh memandangkan opis aku sgt susah kalo nak cuti.
Bila Epoi jage aku tak kesah sgt sbb aku tau Epoi jage ok dan mungkin lagi ok kot dari aku sebab aku ni garang. :)

Tapi tadi Epoi msg aku.
"Anak kita ni manja lah" Itu msg yang aku terima dari Epoi. Aku tersenyum dah dapat mengagak ape yang berlaku.
Dan aku balas dengan pertanyaan "Nape? Ape Qaseh buat"
"Die tido nak berpeluk pulak"
Aku kata " Biasalah tu. Mmg die macam tu"

Dan dalam hati aku cakap. Ha...tu lah semlm dok gelak2 kat aku cakap aku manje kan Qaseh sgt.
Kan sendiri sudah rasa.
Tapi apa yang aku perhatikan Qaseh tesangat lah lebih manjenye bile demam ni.

Semlm mase aku balik nampak je aku terus merengek padahal sebelum tu elok je lah hai main cak2 ngan papa die. Dan2 tu jugak sue tangan suruh aku dukung.
Tak sempat aku nak letak beg lagi. Layan kan aje lah.
Dan aku pasti sume anak2 musti manje kan?kan?kan?
dan itulah yang membuatkan mereka comel.


My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wordless Wednesday (3) - mimik muke



My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Tuesday, April 5, 2011

Contest Photo Anakku Ceria


Telah di tag oleh Sha lame sudah.
Tapi hari ni baru nak bayar hutang.
Nasib baik tak terlepas tarikh ye.
Ok mari kita lihat apa contestnya.



'Contest Photo Anakku Ceria' oleh Hanin

Segala terma dan syarat sila kilik SINI ya

Jadi gambar yang aku pertaruhkan untuk contest kali ini adalah :

Amcam? ceria tak?
Dengan mama n papa over ceria :)

Nama Mama : Mar
Nama Papa : Epoi
Nama Anak: Qaseh Nur Azzalea Mohd Shaiful
Umur : 11 bulan

Bagi memeriahkan lagi contest ini saya mau tag :


dan tarikh tutup penyertaan adalah pada 10 April 2011. Jadi apa tunggu lagi. Jom join!

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Perihal Kesihatan


Semalam aku terpaksa EL lagi.
Kalo ikutkan mmg tak mau EL.
Maklumlah opis aku ni sgt lah susah nak EL.
Kang byk lak cite. So selagi buleh aku tak mau EL.
Tapi semlm tepakse gak lah EL sbb Qaseh demam lagi.

Sume bermule pada hari Sabtu.
Sabtu aku dah planned nak lik Melake nak jenguk mak aku.
Maklumlah org baru bepindah kan, nak gak aku jenguk mak n ayah aku di melake nun.
Selain dari tu, aku perlukan salinan Ic ayah aku untuk lengkapkan borang PTPTN untuk tukar ke Ujrah tu.
Tapi pagi tu mase aku nak mandikan Qaseh aku rase badan die dah panas.
Demam lagi anak aku ni.
Aku terus msg epoi cakap badan Qaseh panas.
Mg lembek je badan Qaseh.

Kalo di ikutkan mmg tiap2 bulan qaseh demam.
Bulan lepas demam nak tumbuh gg buat kali kedua.
Tapi ape yang aku perasan Qaseh kalo nak beralih bulan, nak tumbuh gg mesti die demam.
Betui lah kate org dulu2 kan.
Tapi aku jangkekan demam kali ni mgkin tak lame kot sbbnye nak berlaih bulan je. (pepandai je buat andaian sendirik).
Dan hari ni Qaseh masih tak dihantar di taska, badan masih panas.
Hari ni turn epoi lak jage Qaseh.


 Muke budak demam. Merengek aje lah kan die.

 Mase ni nak bawak die g klinik. Suhu 39

 Qaseh tesangat lah manje bile demam. Aku tak leh bangun, nak bekepit jerk

Tidur malam pon tak lene. Dan kali ni demam, kalo nak tidur aku kene tidurkan atas badan aku dulu, bile dah lene baru leh alihkan kebawah. Bak kate epoi, 'anak manje mamakan' sambil senyum2

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Thursday, March 31, 2011

Letih Sangat Kot


Seperti yang korang sedia maklum, Qaseh dah pon bertukar ke Taska baru.
Alhamdulillah setakat ini aku puas ati dengan pengurusan taska sekarang.
Tambahan pulak lebih dekat.
Ape2 hal senang aku nak menjenguk if in case  susu tak cukup ke kan.

Jika nak compare taska yang dulu dgn sekarang mmg sgt2 lah berbeza.
Tapi takpelah kan itu hal dulu.
Yang penting cerita sekarang.

Kat taska baru ni Qaseh nampak lebih terurus.
Dan yang pasti aku nampak Qaseh lebih ceria, makan pon banyak (bak kate teacher die). dan sgt lah terurus (tak comot)
Buat pemulaan seperti biasa Qaseh mmg merengek tiap kali aku anta die ke taska.
Mule2 mmg tak sampai ati.
Lame2 aku kuat kan ati jugak.

Dan hati aku juga begitu kuat sehingga aku tak jenguk pon Qaseh kat taska bila time rehat.
Bukan aku tak mau.siyes meronte2 nak pegi ngk.
Tapi sebagai ibu kepada Qaseh aku lebih paham perangai anak aku.
die tak boleh langsung tgk muke aku.Kompom akan menangis.
Jadi langkah terbaik adalah jgn tunjuk muke langsung.

Penah jugak aku turun untuk sekadar utk melihat, itu pon sekadar jenguk dari cermin je.
Yang pelek Qaseh cam seakan tau je aku ade kat luar.
Tapi die tak pasan kot itu aku sbb juz nampak mate je.
Sejuk ati aku bile aku turun tengok dorng tgh bagi anak aku makan. Ade sekali tu tengah tidur.
Okeh. Pointnya di sini aku pasti anak aku di beri makan.
Walopon teacher Qaseh cakap Qaseh kurang makan bubo yang aku bawak, dan lebih suke makan bubo org lain.
Aku tak kesah. Yang penting Qaseh makan. Tak perlu cerewet pada pandangan aku.
Tambahan pulak di taska Qaseh di beri makan 2 kali. Ok lah kan. Mau apa lagi.

Dan apa yang aku perasan semenjak di taska Qaseh sudah sgt ceria.
Msuk kerete mulut bising aje.
Lagi satu bile nak balik mesti sebok nak 'by by' org, padahal org tak 'by by; die pon.
Kalo dulu bile kite soh lambai cikgu bila nak balik die wat 'dek' jerk.
Bagi aku itu tandanya Qaseh seronok di taska baru ni bila tiap kali aku amik die cerie.

Dan lagi satu mungkin di taska Qaseh banyak main kot.
Qaseh adalah sgt susah utk tidor jika aku tak letakkan die atas tilam (baring) atau aku dodoikan.
Dan ade satu hari tu aku perasan bila balik dari taska, aku seperti biasa akan besembang dgn Qaseh mase aku drive supaya Qaseh tak busan sementare kami nak sampai ke rumah.
Bila tgh aku dok becakap dgn die aku tak dapat ape2 respon pon dari dia.
Bila aku toleh kiri aku ngk die dah telentok dalam carseat dia.
Alahai, leteh lah kot tu. Terus sayu je aku ngk anak aku telentok camtu.
Bila aku dan sampai umah. aku cium die,die bukak mate sikit ngk aku dan pejam mate balik.
Dan bila aku angkat die die masih lagi terlentok di bahu aku.
Bila tibe d rumah pon Qaseh masih nyenyak tidur sehingge jam 8 mlm.
Mmg betui2 leteh yerk. Agaknye hari tu kamu sakan bermain ye sayang.
Eh korang penah rase tak satu perasaan yang susah nak di gambar bile ngk anak tgh tidur. Mesti ade kan?
Aku pon ade rase perasaan itu

 Kamu main ape kat taska tadi sampai tak sempat sampai rumah kamu dah tidur?

Budak gemok yang keletihan sedang tidur. Tak sampai hati mama nak kejut kamu sayang.



My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, March 30, 2011

Wordless Wednesday (2) - tidur



My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, March 25, 2011

Nur Safwah


Finally! Dapat jugak aku cjumpe n cium si comel ni.
Semlm Shima msg yang Safwah akan kluar dari NICU pukul 6ptg.
Jadi aku trus msg Epoi utk pegi ngk Shema n Safwah mendangkan pagi ni Shema akan bergerak balik ke Perak untuk menruskan pantangnya di sana.
Bak kate Shima dah ramai yang menanti kehadiran si comel ni.

Dalam pukul 8 aku dah gerak pegi umah Shima.Sampai je umah ngk Shima tgh makan.
Ngk je keadaan shima otomatik teringan mase aku dok berpantang dulu.
Cume aku rase beze sket sebab cuace sekarang ni lagi ok berbanding mase aku pantang dulu.
Oh sangatlah tak tahan dengan cuace yang sgt panas mase tu.
Tu sbb aku trus berpantang secare moden.(alasan je tu)
Nak nengok tak gambar Safwah yang kiut miut itu?Jom layan.

Nur Safwah Muhammad Akmal

Muke Safwah aku ngk sebijik muke Amal. Senyum je Amal bile orang cakap camtu.
Mase aku datang opah Safwah dok pangku die. Sekali tido plak si comel ni.
Aku juz leh cium2 gitu jerk. nak pegang ngah tdo lak.
Tetibe ase cam besnye dapt bby ni. Heheeh.

Buat Sfwah yang comel. Jangan nakal2 yerk. Besar jadi anak yang solehah okeh. 
Nnt anty bawak akak Qaseh main ngan Safwah tau

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, March 23, 2011

Wordless Wednesday - zaman cintan-cintun



My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, March 18, 2011

Kelahiran yang Di Nanti


Alhamdulillah...
pagi ini aku mendapat panggilan telefon dari kawan baik aku iaitu Shema yang die telah selamat melahirkan seorang baby gurl.
Kelahiran anak pertama buat shima pasti merupakan saat yang terindah buat die dan suami memandangkan mereka berdua pun tidak tahu jantina anak mereka pada awalnya.
Serius aku sebagai kawan pun over excited.
Alhamdulillah segalanya berjalan lancar dan shima selamat melahirkan bayinya yang chubby(kata dokter) lebih kurang jam 5.15 pagi tadi di Hospital Serdang.
Buat Shima dan Amal tahniah dan semoga menjadi ibu n ayah yang terbaik untuk baby yang pastinya comel itu.

**Aku gile tak sabo nak g melawat tapi mase shema kol pagi tadi die cakap bby kat NICU.
Buar bby:anty tak sabo mau jumpe kamu. Muah sket.
Gambo akan di update kemudian yer
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Thursday, March 10, 2011

Kongsi Kegembiraan


Bila mana aku dalam keadaan stress tentang pelbagai masalah yang melanda diri...
Bila mana aku runsing memirkan kan kondisi qaseh anak kesayangan aku...
Bila mana aku letih mencari taska dan pengasuh baru yang lebih baik untuk qaseh...
Bila mana pelbagai konflik yang melanda diri aku yang kadangkala buat aku putus asa...
Bila mana hati ini sentiasa memikirkan yang terbaik untuk Qaseh...

Dan hari ini..
Aku didatangkan dengan satu berita gembira
Alhamdulillah
Taska di bawah dimana tempat aku bekerja telah sudi untuk mengasuh Qaseh
Serius! perasaan aku kini sangat-sangat gembira
Tidak tergambar perasaan ini
Terasa segala masalah telah selesai
Syukur padamu Ya Allah!

Dan Isnin depan Qaseh akan ke Taska baru :)
Aku benar-benar bersyukur
Moga segalanya akan lebih baik.
Amin
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Tuesday, March 8, 2011

Aktiviti Penghilang stress


Ini aktiviti lama.
Lebih kurang 2 atau 3 minggu yang lalu. Aku sendiri pun dah lupe.
Yang pasti sebelum Qaseh demam.

Tak silap aku on saturday Epoi, Qaseh n I went to Mines.
Planned mule juz nak isi mase lapang. Ujung minggu tak keluar kemana haruslah busan kan.
Mase tengah siap-siap baru teringat yang kupon untuk Discovery Mines yang aku beli hari tu tak habis lagi. Dah nak due dah.
Haruslah kami ambil kesempatan ni untuk enjoy sepuasnya kan.


Sampai je di Mines terus beratur untuk tebus kupon dan pegi naik bus dua alam.
Ape? due alam? Ya aku panggil due alam sebab die boleh jalan kat darat n kat air juge. 
Agak teruje gak sbb baru 1st time aku naik bus camni. Mesti korang dah penah naik kot bus ni. Aku je jakun. Haha.
Qaseh mmg sgt encited bile naik bus ni. Seperti biasalah dia kan pantang jumpe haiwan mulalah mulut die becok.
Aku suke gile tengok reaksi die macam tu.

Gambar di ambil sebelum kami naik bus tersebut.

Ini pula gambar dalam bus. Qaseh sedang menikmati pemandangan dari dalam bus yang sedang terapung ats air.

Turun je dari bus kami terus naik semula dalam shopping kompleks dan meyerbu pusat karaoke.
Di sebabkan kupon untuk karaoke pon ade haruslah kami terjah juga karaoke itukan.
Kalo nak pegi saje-saje jgn haraplah Epoi nak pegi.

mama & papa yang menggalak

Mase sampai bilik karaoke ni, cadangnya aku nak nyusukan qaseh sebabnye sevbelum tu die ngamuk nak susu.
Bile duduk je aku terus susukan die sambil tu Epoi sebok pilih lagu.
dah pilih lagu aku trus pegang mic n menyanyi sepenuh hati lah kan.
ape lagi Qaseh yang tengah menyusu trus tebangun, mungkin sebab tekejut kot.
Padahal baru je aku suakan susu kat die.
Dengan muke tecengang die tengok je mama dan papa die yang tengah melalak tu.
dalam ati agaknye die pikir ape dorang buat ni?
Sampai abis kami menyanyi Qaseh masih tecengang.Agaknya tak biasa kot dengar muzik yang kuat sangat. Ampun ye Qaseh. :)

Lepas berkaraoke kami pegi main bowling pulak. Tapi gambar tak de lah sebabnye kamera aku dah abih bateri. Giler frust mase tu.
Tapi ok gak kan tak de gambar jadi tak delah bukti dimana aku kalah di tangan Epoi.
Tipu punye Epoi cakap tak reti main tapi asik Strike je. Ampeh sungguh.
Yang qaseh plak bile tiap kali papa die baling bola die mesti tepuk tangan.
Okeh berat sebelah sungguh Qaseh ni. Mama jeles tau.

Selesai main bowling kami ke animal wonderland di Mines juga.
Seperti biasa Qaseh mmg akan menggalak bila tengok haiwan ni.
Alahai terasa rugi sebab tak de gambar.
Tapi nanti ingat nak pegi lagi sekali kot sbbnye qaseh suke nengok haiwan ni.
Kupon pun ade lah buleh lah pegi kan.

Begitulah aktiviti kami sekeluarga. Mampat sungguh kan?
Balik je rumah terus aku terbongkang kepenatan.

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Monday, March 7, 2011

Dua Sambutan


Ini kisah lama.
Maklumlah dengan kondisi Qaseh sekarang dan juga kekangan mase jadi agak lambat aku mau update.
Pada 26 dan 27 haribulan lepas aku sekeluarge telah di jemput untuk menghadiri manjlis sambutan haji lahir 2 orang kawan aku.
Seorang kawan di pejabat dan seorang lagi kawan mase sekolah menengah dulu.

Pada 26 hari bulan aku epoi n qaseh bersiap untuk pergi ke rumah Kak zet iaitu kawan seopis aku bagi meraikan hari lahir anak sulungnya.
Majlis bermula sekitar jam 2 ptg tapi aku terpakse datang awal sbbnye mengejar mase memadangkan Epoi kene masuk keje pukul 3 pada hari kejadian.
Memang agak kelam kabut. Ye lah mase suntuk tapi kami gagahkan juga pegi.
Menu tersangat lah byk tapi aku tak sempat nak balun semua. :)

Beberapa gambar sekitar majlis. Aku satukan semua supaya tak serabut sgt.

Tak sempat aku nak bergambar sakan terutama dengan tuan rumah sbbnye terlalu lah mengejar mase.
Gambar dia atas adalah gambar kawan2 pejabat aku yang sempat aku snap gambar dorang.

Dan keesokan harinya aku sekeluarga bergerak ke rumah shila di Presint 15. shila ni kawan sekolah menengah aku dulu. Juga meraikan sambutan hari lahir anak nya yang pertama iaitu danish.Layan gambar lagi.

Kek Danish sangat cantik.

Mase sampai rumah Shila Qaseh tengah tdo. Tak pasal2 shila kene bentang toto. Apolah qaseh ni., orang sambut besday die tdo.
Tapi nasib baik jap je die tdo pastu bangun, betri dah caj mulalah menggalak die kan. Abih danish di buli. Main rampas2 belon plak tu Tak senonoh punye budak. ampun ye shila. :)

Bila tengok sambutan besday anak orang ni aku pon terus teruja. Mulalah ligat kat pale otak aku ni mikir untuk besday Qaseh yang akan menjelang tiba lagi 2 bulan ini.

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Kisah 10 bulan


Semalam genap Qaseh 10 bulan.
Semakin menginjak usia semakin byk akal baru Qaseh.
Walaupon penat aku masih mampu tersenyum sbb dapat mebesarkan Qaseh dengan tgn aku sendirik.
Baru sekarang aku tau mmg besar pengorbanan seorang ibu.
Hati aku berbunga bile tiap kali Qaseh panggil aku 'mama'.
Itulah nikmat menjadi seorang ibu.

Sekejap je aku rase mase tu berlalu.
Sekarang Qaseh dah 10 bulan. Lagi 2 bln Qaseh nak setahun.
Sekarang kondisi Qaseh tidak menentu.
Qaseh asik demam je.
Masuk hari ni dah 2 mggu Qaseh demam
Minggu lepas seminggu aku cuti sebab nak jage Qaseh.

Dulu boleh jugak epoi curik2 mase jage Qaseh.
Tapi sekarang sebab tuntutan kerja, tak boleh nak elak.
Bile Qaseh asik demam aku jadik macam bingung jerk. Dah tak tau nak buat ape.
Bila tidur Qaseh tak lene aku yang rase macam nak nangis.
Badan pun makin susut.
Qaseh dah tak gebu macam dulu dah.
Kat rumah asik nak berdukung jerk.
Bile jadi macam ni aku sgt berat hari nak hantar Qaseh ke taska.

Dan semasa entri ini di taip, Qaseh sedang lena diulit mimpi di pejabat aku.
Ya! aku terpaksa bawak Qaseh ke opis sbb dah terlalu lame aku cuti.
Moge Qaseh cepat sembuh ye sayang. Risau ati aku ni.

* gigi Qaseh tumbuh lagi 3 batang. Jadi semuanya 5 batang. Mungkin ni salah satu sebab die demam jugak kot :)
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, February 25, 2011

Tetap di Ingatan


Hari ini. 25 Februari adalah hari Ulang tahun aku dan Epoi.
Opss...tapi bukan ulangtahun perkahwinan tau.
Tapi Ulangtahun Couple.
Kalau mengikut perkiraan tahun ini adalah tahun yang ke-6 aku bekenalan dan becinta dengan Epoi(setiap hari cinta tau)

Jadi sempena mengingati hari yang penuh bermakne ni aku pikir mau meraikan hari ni dengan tujuan mengimbau kembali saat mule2 becinte dulu.
Tapi takde lah sambut ape pon. Juz beli cake dan saling ingat mengingati jerk.
Jadi untuk itu aku telah tempah cupcake dgn kak az iaitu akak satu opis dgn aku,untuk buat kejutan pade Epoi. Jiwang okeh. Sile jgn gelakkan aku.

Tengah hari tadi aku dah dapat pon kek itu. Jadi ikut perancangan malam ini baru mau buat kejutan itu.
Mau tekejut Epoi. Sbb sebelum2 ni juz wish2 camtu jerk. Takde lah kek2 bagai kan. Taun ni konon nak spesel sikit lah kot.
Mau lihat cupcake yang aku tempah? Cantik okeh.tq kak az. Nnt lain kali boleh order lagik.

Korang nampak tak tulisan itu?
Ya! Cinta akan selamanya milik kami berdua :)

.**Semoga kebahagiaan ini akan kekal selamanya. AMIN

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, February 18, 2011

contest anak & ayah serasi bersama


danish n papa

Dah lame aku draf entri ni cume gambar yang tak tepilih2 lagik. Tapi bile tiap kali mau publish musti aku sgt sibuk. Alahai sibuk lah sangat aku ni.
Contest ini di anjurkan oleh Mama Danish a.k.a. Shila sempena besday danish yang akan tibe pada hari Ahad ni.
Danish jap je danish dah beso kan. Sekali pon anty tak penah jumpe Danish.
Takpe2, nnt bile mama Danish wat besday party Danish anty datang yerk. Tu pon klu mama Danish sudi nak jemput anty lah. Hehehe.
Okeh tak mau buang mase, kalau mau tengok Terma & syarat contest sila klik SINI ya

Dan Gambar yang aku pertaruhkan adalah:


NAMA ANAK : QASEH NUR AZZALEA BINTI MOHD SHAIFUL
TARIKH LAHIR ANAK : 6 MEI 2010
NAMA IBU : MARDHIAH BINTI ABDUL TALIP

dan tak lupa juga kata pengajur :  hadiah menarik menanti anda 


aku nak tag mereka2 ini utk contest ini ya:


dayu
sha
zuris
elly
fasya


Buat Danish: Selamat menyambut Hari Lahir  yang pertama ye Danish. Danish nnt pujuk mama soh pilih anty jadi pemenang yer. :) *Qaseh kenyit mate pada Danish*

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, February 16, 2011

Hangat


Orang lain dah byk entri cite pasal kehangatan di Spalsh Park hari ahad ari tu.
Aku?haha..jenuh gak nak milih gambo n nak berdraft bagai ni. Adoy.
Bile entri buleh siap ni.
Sgt banyak entri bertangguh.
Entri kat Langkawi pon same jugak.
Contest tertangguh pon sama juga.
Tapi yang pasti kenangan kat Spalsh Park hari Ahad ari tu mmg kekal di simpan dalam kotak memori aku.
Nnt aku wat entri khas ye. Nanti kan ajo.

Ambik ko. Gambo aku yang over. Tah ape yang aku suke sangat tu tah le. 
Tapi moment ini sgt indah. Siyes.

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, February 11, 2011

9 Bulan


6 hari bulan hari tu Qaseh genap 9 bulan.
Semalam bawak pegi cekup. Untuk pengetahuan sume Qaseh baru je baik demam.
Masuk hari ni dah 2 minggu aku tak hantar Qaseh ke taska.
Hmm sonok lah taska tu.

semlm demam Qaseh dah kebah dan aku trus bawak die cek up.
Alhamdulillah sumenye ok.

Tpi bile malam tibe2 Epoi ngk badan Qaseh naik bintik2 merah.
Aku dah mule riso.
Perkare pertame yang aku pk. CAMPAK?

Dan pagi ini membuat sume kerja di pejabat seperti lipas kudung sbb aku nak kluar awal untuk bawak Qaseh pergi jumpe Doktor.
Serius aku sgt penat hari ni. Makan pon tak lalu.
Di klinik, darah Qaseh di ambil. Menjerit2 Qaseh mase tu.
Bile keputusan keluar. Ahamdulillah aku lege, doktor kate keputusan darah ok cuma kandungan Platlet dlm darah Qaseh tinggi.
Dan dengan itu Qaseh perlu di beri antibiotik selame 5 hari.
Tadi mase balik tengok dah kurang merah2 tu.

Lege aku.
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Monday, February 7, 2011

Langkawi-Day 1


Sudah terjawab segala teka-teki?
Ya! kami ke Langkawi aje. Tak jauh mane pon.
Berangkat dari Putrajaya ke LCCT pada jam 8 pagi untuk mengejar flight pada jam 12 tgh ari.
Gile awal aku bangun hari tu. Siap kan beg bubo untuk Qaseh dan macam2 lagi.
Qaseh sgt baik sepanjang hari itu.
Mungkin die agak pelek org yang sgt ramai kan.
Maklumlah 1st time nak bawak Qaseh terbang di awan biru itu.
Dulu mase g Sarawak Qaseh dalam perut agik. Qaseh igt tak syg?


Bergambo d airport sebelum berlepas. Qaseh skang mmg sgt suke menggigit tau. Adoy.

Naik je dalam 'belon' Qaseh dah start meneroke. Tak telayan dah aku. Abih sume bende die nak tarik.

 Nampak tak muke nakal Qaseh. Ade je akal die tau. Sgt lah lasak die dlm flight. Agaknye teruje kot.

Dah penat meneroke. Tido lah si kecik ni. Cici busok jgn di lupe yerk.

Kami tiba di langkawi lebih kurang jam 1pm. Sampai2 aku tggu beg dan Epoi plak g carik kete sewe. Cubaan berani mati sebab kami langsung tak booking kerete pon. Nasib baiklah ade kerete.
Kami juz sewe kereta WIRA dengan kadar bayaran RM160 untuk tempoh 3 hari kami di sana. Wah aku ase dah cukup murah dah tu. Siap dapat map langkawi lagik. Rugi betui aku g bli map kat MPH ari tu.

Dapat je kereta kami terus ke hotel di Holiday Villa. Nasib baik senang nak carik hotel tu. Dalam perjalanan nak ke hotel ternampak Underwater World. Okeh! itulah destinasi pertama kami tau. Tapi pe2 hal balik hotel dulu ye.

Bergambar di pintu masuk adalah wajib.

Qaseh yang tak reti dok diam

Dan ini tiket berharga Rm 25 setiap seorang.

Masuk je dalam Underwater World Qaseh bertambah teruje. Di tengok nye ikan mulut Qaseh dah mule bising.
Maklumlah ikan kat ctu pelek2, beso2 Qaseh seakan menyape ikan2 tu. Mmg nak gelak pon ade tengok die.
Tapi aku hepi sgt bile ngk Qaseh hepi. Jom layan gambo lagik yerk

 Korang nampak tak betape tekunnye Qaseh ngk ikan tu

 Dan lagik

 Mase ni mmg mulut die tak diam

 die macam paham je bile aku tunjuk2 ikan2 tu sume



Sentuh lah sayang.

Dan ini pula hasil kami hari ini.Baju 2 pasang tu untuk anak buah Epoi. 
Cederamata buat kekawan jugak tak di lupa.
Dan juga yang paling aku suka fridge magnet gambo kami sekeluarga di Underwater World dan juga piring bergambar itu dan batik yang ader nama kami..

Kalo nak ikutkan byk lagik gambo kami kat situ tapi tak polah kan kang terover plak. Mmg sgt best gi Underwater World tu. Bukan Qaseh je truje aku pon same. Apolah mak budak nih.
Untuk hari pertame ni ke situ saja destinasi kami. 
Qaseh dah mule mengantuk maknya aktiviti sekpas itu adalh aktiviti makan2 dan jalan pusing pantai aja. Ya hari ke-2 mmg sgt memenatkan. Aku pon penat apetah lagik Qaseh. Dan entri ini bakal bersambung ya.Tungguu..Moga tak jemu ya.


My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...