Follow me 'INSTAGRAM"

Tuesday, January 4, 2011

azam 2011


Okeh. Dah masuk hari ke-4 2011 aku baru tehegeh-hegeh mau cite pasal azam kan. Bagos, bagos.
Aduhai tibe2 sgt malas mau update blog pasahal dalm pale otakkuini byk yang nak di cite. Semlm 1st day aku anto Qaseh ke taska. Alahai berat sungguh ati ni. Tapi hal Qaseh kemudian aku cite yerk.
Now nak cite pasal azam aku taun ni. Alamak macam tak bape nak ade jerk. Azam taun lepas pon lum ade yang tetunai. Aci lah kan aku bawak ke taun ni.

Cite pasal azam taun lepas. Meh aku senaraikan ape azam aku utk taun 2010. Aku ade letak kat sebelah kanan blog aku ni kalo korang pasan lah.

"Jadi isteri solehah buat suami tercinta (okeh yang ni kau ase belum agik. Aku masih mau belajar lagi menjadi yang terbaik buat suami aku. Jadi azam ini akan jadik azam aku utk taun ini)
~Menjadi hambaNYA yg taat~Jadi mama yg baek utk Qaseh (yang ini pon sama. Menjadi sorang ibu mmg perlukan tahap kesabaran yang tiggi. Tambahan pulak anak kecil ni mcm2 ragamnye kan. Jadi yang ini pon bawak ke tahun ini)
~Kurangkan marah2 (alamak..yang ni pon same. Jadik haruslah aku bawak ke tahun ini juga)
~Hutang oh hutang (masih belum lagik di langsaikan. Akan terus di letakkan sebagai azam selagi ia tak terlangsai)
~mau cepat kaya (bila utang setel leh kot jadik kaya -AMIN-)
~Mau kurus spt dulu (aduh...yang ni pon harus aku kuatkan tekad jugak. Belum lagi kurus aku ni. Jadiknya masuk dalam azam taun ni okeh)
~Menabung-Cita2 tggi menggunung mau bli spectra 3 n freezer 4 EBM-(Hoyeh3...spectra 3 dah bli peti sejuk baru pon dah beli. Nampaknye azam yang ni dah tertunai. Alhamdulillah)
~Tambah anak?-oh tidak! sgt ekspress...awal lg ok-(Dak opis aku ajak pegnen sesame taun depan.Aku cam lum ready agik. Shila pon cakap yang same gak)


Okeh itu perihal azam taun lepas..maknanya banyak yang harus aku bawak ke tahun ni. Taun ni punye azam pon ade jugak. Byk sebenarnye o...Nnt dah ade aku terus letak la blog ni Perlu ade pembakar semangat.

Buat kekawan sume yok kita cuba yang terbaik untuk taun ini ya. AMIN
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

2 comments:

  1. haha..sgt byk azam..cayok²
    eh aku pn pki S3..hik3
    psl bb lak,ase sonok tgk bb kecek²,tp taun dpn br pk mawu ke idak..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...