Follow me 'INSTAGRAM"

Friday, April 8, 2011

Meraikan Yang Tersayang Part 1


Seperti  yang aku katakan semlm,7/4/2011 adalah besday Epoi.
Jadi aku bercadang untuk buat surprise kat die dan dgn itu,pagi itu aku langsung tak wish dekat die.
Konon2 nak bg kek n adiah baru wish.
Dan semlm ape yang aku rancang tak brape nak jadik sebabnye semlm aku half day.
Nape ye aku half day? Jom bace kisah seterusnya.

Semlm kat opis semase aku sedang tekun menjalankan aktiviti mengepam aku di sebuah bilik yang sunyi, tiba2 telefon aku berbuyik.
Aku tgk name pengetua taska Qaseh yang keluar.
Hati tak sedap, sbb minggu ni baru semlm je aku anto Qaseh.
Aku angkat pengetua die cakap :
'Puan, Qaseh muke pucat, bibir pon tak merah" aku tekejut.
Aku tanye balik "Badan die panas tak?"
Dan die jawab "Tak panas sgt tapi pucat je kami tgk, Kalo puan nak tgk boleh lah turun"
Dan dgn sepantas kilat aku terus off kan suis pump, kemas2 dan turun bawah.

Seperti biasa Qaseh nampak muke aku terus die merengek.
Tapi kali ni ni merengek tak berhenti. alahai tibe2 aku jadik sedey.
Teacher2 kat ctu pon cakap Qaseh tak aktif dan tak mau makan.
Aku bagi susu pon die luahkan balik.
Jadi aku amik keputusan untuk amik Qaseh dan bawak balik rumah.
Ya Qaseh masih lagi demam. Alahai sian anak aku.

Bayangkan lah aku membawa Qaseh dan beg2 nya beserta sekotak kek yang aku tempah untuk besday Epoi dalam satu mase.
Semuanya tak terjangke.
Kalo ikutkan mase lunch hour tu aku nak g alamanda nak beli kad n hadiah untuk Epoi.
Tapi ape yang berlaku tak mengizinkan.
Makanya surprise yang aku planned tak akan menjadi sbb hanya ade kek tanpa hadiah untuk Epoi.
Dan jalannya? Bawak yang empunya badan pegi pilih hadiah.



dan cerita bakal bersambung ya!
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

4 comments:

  1. qaseh semam lg ke?

    ala xmjadik jugak surprisenye..hehe..xpe nti updet pic lg :)

    ReplyDelete
  2. shila:

    yup masih demam...risolak aku...tak tau nak buat ape dh...pegi klinik dah bapekali dah...
    heheh...okeh nantikan kisah selanjutnya

    ReplyDelete
  3. qaseh dah ada gigi. hepi besdayutk suami mar

    ReplyDelete
  4. hepi belated bufday buat epoi.

    qaseh, semoga cepat sihat ye sayang..:) kim slm peluk cium utk qaseh ye mar..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...