Follow me 'INSTAGRAM"

Friday, February 25, 2011

Tetap di Ingatan


Hari ini. 25 Februari adalah hari Ulang tahun aku dan Epoi.
Opss...tapi bukan ulangtahun perkahwinan tau.
Tapi Ulangtahun Couple.
Kalau mengikut perkiraan tahun ini adalah tahun yang ke-6 aku bekenalan dan becinta dengan Epoi(setiap hari cinta tau)

Jadi sempena mengingati hari yang penuh bermakne ni aku pikir mau meraikan hari ni dengan tujuan mengimbau kembali saat mule2 becinte dulu.
Tapi takde lah sambut ape pon. Juz beli cake dan saling ingat mengingati jerk.
Jadi untuk itu aku telah tempah cupcake dgn kak az iaitu akak satu opis dgn aku,untuk buat kejutan pade Epoi. Jiwang okeh. Sile jgn gelakkan aku.

Tengah hari tadi aku dah dapat pon kek itu. Jadi ikut perancangan malam ini baru mau buat kejutan itu.
Mau tekejut Epoi. Sbb sebelum2 ni juz wish2 camtu jerk. Takde lah kek2 bagai kan. Taun ni konon nak spesel sikit lah kot.
Mau lihat cupcake yang aku tempah? Cantik okeh.tq kak az. Nnt lain kali boleh order lagik.

Korang nampak tak tulisan itu?
Ya! Cinta akan selamanya milik kami berdua :)

.**Semoga kebahagiaan ini akan kekal selamanya. AMIN

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, February 18, 2011

contest anak & ayah serasi bersama


danish n papa

Dah lame aku draf entri ni cume gambar yang tak tepilih2 lagik. Tapi bile tiap kali mau publish musti aku sgt sibuk. Alahai sibuk lah sangat aku ni.
Contest ini di anjurkan oleh Mama Danish a.k.a. Shila sempena besday danish yang akan tibe pada hari Ahad ni.
Danish jap je danish dah beso kan. Sekali pon anty tak penah jumpe Danish.
Takpe2, nnt bile mama Danish wat besday party Danish anty datang yerk. Tu pon klu mama Danish sudi nak jemput anty lah. Hehehe.
Okeh tak mau buang mase, kalau mau tengok Terma & syarat contest sila klik SINI ya

Dan Gambar yang aku pertaruhkan adalah:


NAMA ANAK : QASEH NUR AZZALEA BINTI MOHD SHAIFUL
TARIKH LAHIR ANAK : 6 MEI 2010
NAMA IBU : MARDHIAH BINTI ABDUL TALIP

dan tak lupa juga kata pengajur :  hadiah menarik menanti anda 


aku nak tag mereka2 ini utk contest ini ya:


dayu
sha
zuris
elly
fasya


Buat Danish: Selamat menyambut Hari Lahir  yang pertama ye Danish. Danish nnt pujuk mama soh pilih anty jadi pemenang yer. :) *Qaseh kenyit mate pada Danish*

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Wednesday, February 16, 2011

Hangat


Orang lain dah byk entri cite pasal kehangatan di Spalsh Park hari ahad ari tu.
Aku?haha..jenuh gak nak milih gambo n nak berdraft bagai ni. Adoy.
Bile entri buleh siap ni.
Sgt banyak entri bertangguh.
Entri kat Langkawi pon same jugak.
Contest tertangguh pon sama juga.
Tapi yang pasti kenangan kat Spalsh Park hari Ahad ari tu mmg kekal di simpan dalam kotak memori aku.
Nnt aku wat entri khas ye. Nanti kan ajo.

Ambik ko. Gambo aku yang over. Tah ape yang aku suke sangat tu tah le. 
Tapi moment ini sgt indah. Siyes.

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Friday, February 11, 2011

9 Bulan


6 hari bulan hari tu Qaseh genap 9 bulan.
Semalam bawak pegi cekup. Untuk pengetahuan sume Qaseh baru je baik demam.
Masuk hari ni dah 2 minggu aku tak hantar Qaseh ke taska.
Hmm sonok lah taska tu.

semlm demam Qaseh dah kebah dan aku trus bawak die cek up.
Alhamdulillah sumenye ok.

Tpi bile malam tibe2 Epoi ngk badan Qaseh naik bintik2 merah.
Aku dah mule riso.
Perkare pertame yang aku pk. CAMPAK?

Dan pagi ini membuat sume kerja di pejabat seperti lipas kudung sbb aku nak kluar awal untuk bawak Qaseh pergi jumpe Doktor.
Serius aku sgt penat hari ni. Makan pon tak lalu.
Di klinik, darah Qaseh di ambil. Menjerit2 Qaseh mase tu.
Bile keputusan keluar. Ahamdulillah aku lege, doktor kate keputusan darah ok cuma kandungan Platlet dlm darah Qaseh tinggi.
Dan dengan itu Qaseh perlu di beri antibiotik selame 5 hari.
Tadi mase balik tengok dah kurang merah2 tu.

Lege aku.
My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Monday, February 7, 2011

Langkawi-Day 1


Sudah terjawab segala teka-teki?
Ya! kami ke Langkawi aje. Tak jauh mane pon.
Berangkat dari Putrajaya ke LCCT pada jam 8 pagi untuk mengejar flight pada jam 12 tgh ari.
Gile awal aku bangun hari tu. Siap kan beg bubo untuk Qaseh dan macam2 lagi.
Qaseh sgt baik sepanjang hari itu.
Mungkin die agak pelek org yang sgt ramai kan.
Maklumlah 1st time nak bawak Qaseh terbang di awan biru itu.
Dulu mase g Sarawak Qaseh dalam perut agik. Qaseh igt tak syg?


Bergambo d airport sebelum berlepas. Qaseh skang mmg sgt suke menggigit tau. Adoy.

Naik je dalam 'belon' Qaseh dah start meneroke. Tak telayan dah aku. Abih sume bende die nak tarik.

 Nampak tak muke nakal Qaseh. Ade je akal die tau. Sgt lah lasak die dlm flight. Agaknye teruje kot.

Dah penat meneroke. Tido lah si kecik ni. Cici busok jgn di lupe yerk.

Kami tiba di langkawi lebih kurang jam 1pm. Sampai2 aku tggu beg dan Epoi plak g carik kete sewe. Cubaan berani mati sebab kami langsung tak booking kerete pon. Nasib baiklah ade kerete.
Kami juz sewe kereta WIRA dengan kadar bayaran RM160 untuk tempoh 3 hari kami di sana. Wah aku ase dah cukup murah dah tu. Siap dapat map langkawi lagik. Rugi betui aku g bli map kat MPH ari tu.

Dapat je kereta kami terus ke hotel di Holiday Villa. Nasib baik senang nak carik hotel tu. Dalam perjalanan nak ke hotel ternampak Underwater World. Okeh! itulah destinasi pertama kami tau. Tapi pe2 hal balik hotel dulu ye.

Bergambar di pintu masuk adalah wajib.

Qaseh yang tak reti dok diam

Dan ini tiket berharga Rm 25 setiap seorang.

Masuk je dalam Underwater World Qaseh bertambah teruje. Di tengok nye ikan mulut Qaseh dah mule bising.
Maklumlah ikan kat ctu pelek2, beso2 Qaseh seakan menyape ikan2 tu. Mmg nak gelak pon ade tengok die.
Tapi aku hepi sgt bile ngk Qaseh hepi. Jom layan gambo lagik yerk

 Korang nampak tak betape tekunnye Qaseh ngk ikan tu

 Dan lagik

 Mase ni mmg mulut die tak diam

 die macam paham je bile aku tunjuk2 ikan2 tu sume



Sentuh lah sayang.

Dan ini pula hasil kami hari ini.Baju 2 pasang tu untuk anak buah Epoi. 
Cederamata buat kekawan jugak tak di lupa.
Dan juga yang paling aku suka fridge magnet gambo kami sekeluarga di Underwater World dan juga piring bergambar itu dan batik yang ader nama kami..

Kalo nak ikutkan byk lagik gambo kami kat situ tapi tak polah kan kang terover plak. Mmg sgt best gi Underwater World tu. Bukan Qaseh je truje aku pon same. Apolah mak budak nih.
Untuk hari pertame ni ke situ saja destinasi kami. 
Qaseh dah mule mengantuk maknya aktiviti sekpas itu adalh aktiviti makan2 dan jalan pusing pantai aja. Ya hari ke-2 mmg sgt memenatkan. Aku pon penat apetah lagik Qaseh. Dan entri ini bakal bersambung ya.Tungguu..Moga tak jemu ya.


My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Percutian Itu


Oh agak lame asenye tak mengadap blog.
Aku becuti maka blog pon cuti lah kan.
Byk nye aku ase nak story ari ni.
Maklumlah kan cuti yang agak lame maka byk lah aktiviti kan.

Tapi haruslah aku cerita kan aktiviti utama aku bersama keluarga kecilku ini.
Ya memandang kan Epoi sgt susah nak bercuti, maka haruslah aku manfaat kan cuti yang panjang ini untuk pergi berjalan makan angin kan.
Walopon tak jauh mane dan di dalam negeri aje tapi aku sgt2 enjoy dgn cuti kali ini.
Ya! kekusutan diminda dapat di kurangkan. Begitu juga dengan masalah di opis.
Percutian ini byk gile gambo yang aku amik. Takkan aku nak upload sume kan.
Takpe2 aku upload mane yang penting ajo.
Alamak..ase macam sume penting jerk.Tamak aku oo..


Eh,lupalak aku nak cakap aku g mane kan.
Di sebabkan entri kali ini akan ade sambungan2 nya maka aku letak saja satu gambar  yang pasti menjawab segala teka-teki kemana destinasi kami untuk percutian ini ya.
Dan entri lepas ini sila jgn muak ya melihat gamba2 aku yang byk itu.

Korang mesti tau ni kat mane kan?

My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...