Follow me 'INSTAGRAM"

Thursday, January 3, 2013

Korean Food : Dubu-Dubu Seoul food, Mid Valley


Annyonghaseyo!!!

Wah..pagi2 dah speaking Korea ni..Aku boleh dikatakan peminat drama Korea yang tegar. Igt lagi mase pegnenkan Qaseh dlu mmg aku layan cite Korea aje memanjang klu ade mase lapang. Tambah plak mase pegnen kan Qaseh dlu bulan pose. Make aku amik kesempatan time rehat tu layan Korea abis2an. Bile balik umah perkare pertama aku buat on lappy dan layan citer Korea. Mmg sgt mabukkan Korea mase aku pegnen kan Qaseh dulu. Penah aku tak tdo lgsung time cuti semate2 nak layan drama Korea tu smapai abis episod. Tak menyabo ni. Malam plak siap boleh mimpi2 main keja2 dgn Lee Min Ho. Hahaha..Over kau!

Sehingga la aku dapat tau aku pegnen kan adik baby, maka aktiviti melayan cite Korea terus terhenti secara sendiri. Aku pon pelek. Nafsu nak tgk cite Korea tu terus ilang. Dan kini dah 5 bln kot aku meninggalkan aktiviti wajib aku tu. Mgkin faktor pembawakan budak jugak kot kan. Okeh berbalik pada cerita asal. Sebenarnye mggu lepas aku pegi jalan2 kat Mid Valley. Tgh jalan2 tu tejumpa lah restoran Dubu-Dubu ni. Terus aku ajak Epoi try makan kat ctu sbb aku pnh terbace kat blog Ciare pasal makannan Korea kat cni. Sebelum ni pon pnh gugel gak nak ngk review org pasal restoran ni. Jadi setelah berpuas ati , maka mmg patutlah aku try makan kat cni kan dgn harapan tekak Epoi dapat menerima makanan kat cni. Bukan ape tekak laki aku tu lain macam sikit. Sushi pon die tak makan. Hahahah..

Untuk pertama kali komen aku adalah mmg sedap makanan korea ni. Portion pon besa, enak sgt dan yg penting Epoi suke. Tu yang penting sbb makanan yang aku tak abis makan die yang tlg abis kan. Kire tekak die boleh terima lah kan. Okeh tak mo byk cite, jom layan gamba.



Air : Dari kiri : Aloe Vera Punch & Citron Cold
Komen : Citron tu tak kene ngan tekak aku tapi aloe vera sgt enak. mesti try tau.

Menu Utama, Dari atas : Seafood Soondubu Jigae & Beef Bulgogi
Komen : Kedue2 sgt yummeh, seafood soondubu tu sgt pedas tapi enak dan beef bulgogi sgt byk dan juga enak. Mmg bebaloi.

Total bill inc tax : RM52.35

Patutnye aritu aku ade order sekali Pajeon (Korean Pancake) utk Qaseh, tapi boleh plak abih kate pelayan kat ctu. Hampe sungguh aku nak merase sbb ramai org kate pajeon tu sedap. Nampak gaye kene terjah lagi kot. Pasni boleh try menu lain plak kan.

Sebelum makan posing dulu. Qaseh skang suke sgt tangkap gambo

Qaseh wif her beloved papa.

Feeling2 Korean sikit. Sgt suke sudu org Korea. Panjang2 ok. Siap aku dah pesan kat Epoi soh bli sudu yang cenggini untuk letak kat rumah. Over!


**Ptg ni nak kene g klinik utk monthly cek up adek baby. Pastu g scan 3d & 4d scan ngan ms jezzlyn. Excited!






My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...