Follow me 'INSTAGRAM"

Monday, February 18, 2013

Check List Barangan Keperluan Baby & Mama -Part 2


Lilypie Pregnancy tickers

Alhamdulillah. Kandungan aku kini sudah pun mencecah 30 minggu ++. Rase macam , 'Eh kejapnye mase berlalu'. Dan tak lame lagi akan ade penambahan ahli baru dalam keluarga kecil kami. Perasaan? Teruja sebenarnye. Teruja sebab dah lame tak pegang baby baru lahir. Qaseh pon dah 2 tahun lebih kan. Da besar dah budak tu. Dah boleh sgt nak jadi kakak. Harapan aku agar Qaseh menjadi kakak yg baik. Tak dapat aku bygkan nnt macam mane kehidupan aku selepas adek baby ini di lahirkan nanti. Seronok? Itu sudah pasti.

Ok kali ni sebenarnye nak cite pasal persiapan untuk adik baby. Sebenarnye walaupon kandungan dah 7 bulan lebeh tapi persiapan adalah dlm 10% je kot. Sbbnye? takde mase sgt nak shopping memadangkan Epoi tersgtlah bz kebelakangan ini dan byk jugak brg2 Qaseh yg boleh d guna semula. Bukan aku tak penah kluar nak g shopping . Tapi bile sampai je tempat barangan baby tu, trus aku blurr nak bli ape. Sudahnye kami sekeluarga pulang dgn tgn kosong. 

Ok, jom tengok persiapan aku setakat ini. kali ni aku terajin sikit buat checklist baru. Check list kali ni lebih mudah utk aku tgk ape yg ade dan ape yg takde. Siap ade pengiraan total perbelanjaan lagi. 

 Sila Klik utk tumbesaran ye. Jika di perhatikan warna merah adalah lebih byk berbanding warna hijau? Maknanya ape? Maknanya byk lagilah brg yg tak ready...Pitamsss...


My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...