Follow me 'INSTAGRAM"

Monday, February 18, 2013

Jom Medobi!


Hamboi, tajuk bukan main lagi kan. Ni bukan pasal nak promote kedai dobi baru bukak yang murah ataupon ape2 yang berkaitan dengan kedai dobi ye. Ni pasal nak cite aktiviti yang aku lakukan sepanjang aku bercuti yg saaaaangggatttttt (perlu sebut dgn intonasinye sekali ye) panjang mase CNY ari tu. Cuti panjang ape aku buat? Aku pegi mane? Ceh berie je kan amik cuti lame2 tapi dok teperuk kat umah aje. Maklum lah laki aku tu kan bz ngalahkan menteri. Dah macam die plak ha nak betanding pilihanraye. Keje 24 jam ok. Die balik makan je. Time lain die bekerja. Aku terpaksa lah redho. Kate nak jadi bini mithali kan. Hahahaha.

Memandangkan kandungan pon dah 7 bulan lebeh, maka adalah amat sesuai 'hospital beg ' di sediakan sekarang ni. Tambahan plak lately ni aku kerap sgt sakit kat bahagian bawah tu. Sakit seperti di tolak2. Eh, baby nak kelaur dah ke? Awai lagi ye baby. Skang baru 7 bulan. Sabar tau sayang! Klu ikut kakak awak, overdue 6 hari tau. Awak ni mama tak tau lah cam mane. Disebabkan aku kerap ngadu kat Epoi, aku sakit2 kat bawah tu, epoi macam biase dah gabra. Terus die pakse2 aku basuh baju2 yg dah ade n sediakan beg utk masuk dlm kete. Die siap cakap lagi ' Kalau tak basuh sume tu, abang tak tau nak bawak ape nnt klu nak besalin. Baik basuh skang, klu besalin awai takde abg kelam kabut'. Ko ngk...ko ngk....awal2 dah cakap tak tau nk bawak ape ni. Alahai suami ku.

Makanya, atas desakan itu dan juga kerisauan yg ada dlm diriku ini, aku pon merajinkan lah diri membasuh. Dalam mase yg same aku berdoa agar cuace adalah baik, tak ujan. Ye lah, aku ni dok apartment nak sidai baju2 sume dalam umah, tak kene pon ha cahaya matahari. Klu betui2 panas baru lah cepat kering baju tu. Klu idak, dua ari pon lembambje. Kan bes dok umah atas tanah kan. Takpe2 bersyukur. nak tgk ape yg aku basuh? Meh2. ni baru separuh. Ni je kot yg boleh aku basuh sbbnye ruang tak muat. Kesiannnnn. Baru sejam baju disidai ujan pun trun. Sedey aku. 

 Napkin, selimut dan tuala. Nnt nak tambah lagi selimut dan tuale tu.

 Sebahagian dari baju2 yg ade. Aku sgt sukekan romper2 itu. Bisinglah mak aku kat kampong tu ha ngk aku bli romper byk2 ni. Die cukup tak suke aku pakaikan cucu die romper. Die panggil baju 'katak'

Sementara aku sibuk menyidai baju adek, tgk ape kakak buat. Qaseh oh Qaseh. Mama love u lah sayang. Nak marah pon tak jadik. Terus peluk n cium die puas2.



My awesome LIFE with my beluved EPOI n our adorable QASEH :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...